Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.04.2016

Про організацію та проведення призову громадян України на строкову військову службу в травні-червні 2016 року


Відправки призовників заплановано провести в термін з 5 травня по 30 червня 2016 року


Про організацію та проведення призову громадян України на строкову військову службу в травні-червні 2016 рокуВідповідно до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" зі змінами, які були внесені 15.01.2015 №-116-VІІІ "Про винесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проведення військової служби та питань соціального захисту громадян України,які проходять військову службу під час особливого періоду,та згідно указу Президента України №122/2016 від 30.03.2016р. в травні-червні 2016 буде проходити призов громадян України на строкову військову службу. Як і в минулому 2015 році, до лав Збройних Сил України будуть призиватися громадяни віком від 20 до 27 років.

Разом з тим, на строкову військову службу дозволено призивати громадян України віком від 18 до 20 років, якщо вони виявили власне бажання, та особисто написали заяви. Згідно рішення Радинаціональноїбезпеки і оборони України від 28.08.2014 року "Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності", уведеного в дію Указом Президента України від 24.09.2014 року №744, унеможливлюється залучення військовослужбовців строкової військової служби до виконання завдань в зоні проведення АТО.

Більше того, згідно Директиви Генерального штабу Збройних Сил України №Д - 5 від 15.02.2016 року та наказу командувача Сухопутних військ України №125 від 10.03.2016 року комплектуватися військовослужбовцями строкової військової служби в першу чергу будуть арсенали, бази, склади для забезпечення життєдіяльності військових частин, установ в пунктах постійної дислокації на території правобережної України.

В зв'язку з переходом Збройних Сил України на комплектування військових частин бойового призначення військовослужбовцями за контрактом, призов на строкову військову службу навесні 2016 року буде дещо відрізнятися від призову 2015 року. Близько 70% призовників будуть направлені для проходження строкової військової служби в Національну гвардію та Прикордонні війська.

Відправки призовників заплановано провести в термін з 5 травня по 30 червня 2016 року. На медичні комісії та для уточнення облікових даних будуть викликатися призовники віком, як 20 - 27 років, так і віком 18 - 20 років, але ця категорія призовників навесні 2016 року до лав ЗСУ в обов'язковому порядку призиватись не буде. Вони можуть бути призвані тільки у випадку написання заяви про бажання проходити строкову військову службу.

Нагадуэмо, що згідно Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" стаття 39 пункт 2 за громадянами України, які призвані на строкову військову службу під час дії особливого періоду, зберігається місце роботи (посада) та середній заробіток на підприємстві, установі та організації, незалежно від підпорядкування та форм власності.

Роблячи аналіз призову на строкову військову службу навесні та восени 2015 року, зауважимо, що більше 60% наших призовників на теперішній час уклали контракти зі Збройними Силами України на проходження військової служби за контрактом.

Це справжні патріоти нашої Батьківщини, які зробили свій правильний, обміркований вибір. Нагадуємо, що на військову службу за контрактом можуть бути прийняті громадяни України, яким виповнилося 18 років і які не проходили строкову військову службу в Збройних Силах України.
 
Військовий комісар Гребінківського районного військового комісаріату


Схожі матеріали:
👁 1179
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: призовники, Призов, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ