Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.07.2017

Про підсумки роботи чергової сесії міської ради


5 липня відбулась 17-та сесія міської ради сьомого скликання


5 липня відбулась 17-та сесія міської ради сьомого скликання.  До розгляду було представлено 18 питань порядку денного, які попередньо були детально обговорені на засіданнях  постійних комісій.

Депутати розпочали засідання із питання «Про роботу КП «Привокзальний ринок м. Гребінка Полтавської області». Доповідала з даного питання Івасик О.М., директор комунального ринку, поінформувала присутніх про незадовільний фінансово-господарський стан підприємства. З метою поліпшення та оптимізації обслуговування населення та покращення фінансово-господарського стану вирішили приєднати комунальне підприємство «Привокзальний ринок м. Гребінка Полтавської області» до комунального підприємства «Гребінківський комбінат комунальних підприємств».         

Головними питаннями, які були розглянуті на засіданні чергової сесії, були питання  встановлення місцевих податків та зборів. Розгляду питань передували громадське обговорення 20.06. 2017 року та  розширене засіданні виконавчого комітету міської ради та профільних комісій міської ради.

30 травня 2017 року на 16 сесії міської ради були затверджені проекти рішень місцевих податків і зборів. Проектами на 2018 рік, відсоткові ставки місцевих податків і зборів не змінюються, а залишені на рівні 2016 року. Податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки становить  0,25% від мінімальної заробітної плати за метр квадратний (Податковим кодексом України передбачено до 1,5%).

Ставки єдиного податку  для фізичних осіб – підприємців по класифікації видів економічної діяльності за календарний місяць передбачені у межах від 4% до 10% (І група)  до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на  1 січня податкового (звітного) року та від 6% до 20% (ІІ група) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Ставки податку диференційовані залежно від виду господарської діяльності.

Земельний податок пропонується залишити  на рівні 2017 року, крім земельних ділянок сільськогосподарського призначення, який зменшено з1 % до 0,5% нормативно-грошової оцінки.  Транспортний податок, як і раніше, сплачуватимуть власники легкових автомобілів, яким не більше п’яти років. При цьому оподатковуватимуть ті автомобілі, вартість яких перевищує 375 розмірів від мінімальної заробітної плати. Ставку цього податку Податковим кодексом України передбачено  зробити фіксованою в розмірі 25 тис. грн  за автомобіль. Розмір туристичного збору становитиме, як і в минулі роки, 1 відсоток від вартості проживання.

Під час громадських слухань міським головою було внесено пропозицію про зменшення ставки єдиного податку для другої групи платників на 25% із збереженням диференційного підходу, тобто максимальний розмір 15% і мінімальний – 1%. Також надійшли пропозиції щодо ставок єдиного податку для платників другої групи, а саме: встановити ставку єдиного податку для другої групи в розмірі 10% незалежно від видів діяльності; встановити максимальну ставку єдиного податку для другої групи в розмірі 12% з диференційним підходом залежно від виду господарської діяльності.

На розширеному засіданні виконавчого комітету та профільних комісій більшістю голосів було підтримано пропозицію щодо встановлення ставок єдиного податку з розрахунку на календарний місяць для другої групи платників єдиного податку в розмірах від 1% до 15 % від мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового року з диференційним підходом залежно від виду господарської діяльності.

На розгляд сесії були винесені всі чотири проекти рішень «Про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців на території м. Гребінка з 01.01. 2018 року».

Гостроти  під час обговорення набуло питання  встановлення ставок  єдиного податку для платників, які перебувають на другій групі спрощеної системи оподаткування. В обговоренні взяли участь міський голова Колісніченко В.І., депутати міської ради – Монько Л.М., Обруч О.О., Сотніченко К.В., Хижняк В.Д., Сидоренко А.М., Бондарь І.М.

Депутатів більшістю голосів підтримали проект рішення «Про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців на території м. Гребінка з 01.01. 2018 року» з додатком 2 зі зниженням на 25% ставки єдиного податку з розрахунку на календарний місяць для другої групи платників єдиного податку в межах 1 - 15 % з диференційним підходом залежно від виду господарської діяльності.

Всі інші ставки податків і зборів підтримані одноголосно згідно запропонованих проектів.

У ході пленарного засідання депутати затвердили зміни до міських програм, а саме до програми соціально-економічного розвитку міста на 2017 рік, програми розвитку ОСББ на 2017 рік та розпорядження міського голови, прийняті в міжсесійний період з питань змін до бюджету міста, про надання матеріальної допомоги відповідно до міських програм соціального захисту окремих незахищених категорій населення міста на 2017 рік, підтримки учасників АТО та членів їх сімей на 2017 рік.

Також було  затверджено «Програму поводження з ТПВ (твердими побутовими відходами) в м. Гребінка на 2017 – 2020 роки», «Положення про бюджет громадської ініціативи (бюджет участі), внесено зміни до «Правил благоустрою в м. Гребінка»

На засіданні схвалено проект «Положення про порядок списання комунального майна, яке є власністю територіальної громади м. Гребінка».

Депутати розглянули звернення Інюточкіної К.В., автора книги «Гребінківщина поміж тисячоліть» щодо допомоги у видавництві її  книги. Депутати одноголосно вирішили виділити кошти на друкування книги та на видавництво додаткового тиражу  книги Олексія Припутня «Євген Павлович Гребінка і Гребінківщина».
В "Різному" депутати звернулися з питаннями щодо ремонту доріг,  тротуарів, зокрема по вулиці Локомотивна, провулку Пирятинський та рядом інших питань.

Схожі матеріали:
👁 1145
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: липень, Гребінка, сесія міської ради




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ