Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.02.2016

Про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до райдержадміністрації у ІV кварталі 2015 року


1 звернення перебуває в райдержадміністрації на додатковому контролі до остаточного вирішення


У ІV - му кварталі минулого року до райдержадміністрації надійшло 159 пропозицій, заяв і скарг громадян, що на 120 більше, в порівнянні із звітним періодом 2014 року (39), втому числі письмових звернень 130, що на 109 звернень більше відповідно до звітного періоду 2014 року ( 21 ). На особистих, виїзних прийомах отримано 29 звернень, у 2014 році отримано 18 звернень, що на 11 звернень більше.

До вищестоящих органів державної влади.які були направлені до розгляду районній державній адміністрації надійшло 66 звернень, у порівнянні із відповідним періодом минулого року на 57 звернень більше, у 2014 році (9):

Керівництвом райдержадміністрації проведено 18 виїзних особистих прийомів громадян в населених пунктах району під час яких прийнято 28 громадян.

Всього до райдержадміністрації звернулося 186 громадян, що на 38 громадян більше відповідно до періоду минулого року (148).

Відмічено, що найбільше звернень надійшло від жителів села.

Серед тих, хто у своїх зверненнях зазначив свій соціальний стан - 4,4 % учасники війни та бойових дій; 6,9 % -діти війни; 3,7 %- інваліди І,II групи; 1,8 % - члени багатодітних сімей; 13,8 %- інші пенсіонери.

У своїх зверненнях жителі нашого району порушили 159 питань, що на 120 більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року (39).

У зверненнях найбільший відсоток-72,3 % складають питання соціального захисту; 1,8% - питання аграрної політики і земельних відносин; 1,8 % -складають питання охорони здоров'я; 1,8 % - складають питання забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку; 8,8 % -складають питання комунального господарства; 0,6 % - складають питання транспорту та зв'язку; 0,6 % - складають питання діяльності місцевих органів виконавчої влади; 0,6 % - складають питання діяльності органів місцевого самоврядування; 1,2 % -складають питання екології та природних ресурсів; 1,2 % - складають питання освіти; 8,8 % - інші питання.

У ІV кварталі 2015 році було зазначено, що до вищестоящих органів державної влади надійшло 66 звернень від мешканців району, з них 42 надано до виконання начальнику управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Цимбалу С.М. 30 звернень з питання щодо призначення субсидії, 12 звернень з питання виплати грошової компенсації на придбання твердого палива та соціальної допомоги.

Заявники вимушені звертатися до органів влади вищого рівня, так як на місцевому рівні не вирішуються порушені ними питання. У зверненнях заявники зазначають, що у липні, серпні, вересні 2015 року подали до управління праці пакет документів для призначення субсидії, але у листопаді, грудні 2015 року їм не відомо, призначена субсидія, чи ні.

У розпорядженні голови облдержадміністрації № 611 від 02.12.2015" Про підсумки роботи із зверненнями громадян за 9 місяців 2015 року " вказано, що найбільше звернень (з розрахунку на 10 тис. населення) до органів влади вищого рівня надійшло від жителів Гребінківського району -9,2.

Неодноразово на нарадах у голови райдержадміністрації (у листопаді 2014 року та у травні 2015 року) було дане доручення, що потребують удосконалення форми й методи роботи зі зверненнями громадян в УПСЗН щодо вирішення на місцевому рівні тих проблем, з якими вони звертаються до органів влади вищого рівня.

В громадській приймальні райдержадміністрації юристом надано допомогу з правових питань 37 громадянам.

Відповідно поданих заяв до райдержадмінісграції, на виконання районної програми "Турбота", 38 громадянам надано матеріальну допомогу на суму 82 тис. гривень.

5 звернень громадян перебуває в райдержадміністрації' в стадії розгляду.

1 звернення перебуває в райдержадміністрації на додатковому контролі до остаточного вирішення.

72 звернення громадян вирішено позитивно (45,2 %), по решті надані роз'яснення та рекомендації.

Звернення за звітний період розглянуті у термін відповідно до чинного законодавства.

Схожі матеріали:
👁 1027
Категорія: Лубенська РДА
Теги: звернення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ