Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.11.2018

Про ремонт доріг


Дороги на території ОТГ є територіальними і діляться на дороги місцевого значення та комунальні дороги


Про ремонт дорігЯк відомо, проблема ремонту автошляхів та доріг є однією з ключових проблем нашої держави. Постійно із ЗМІ та телебачення чуємо про виділення урядом коштів на ремонт, але, як бачимо, ситуація залишає бажати кращого.

Не оминула ця проблема і нашу громаду. До міської ради постійно надходять скарги від громадян щодо незадовільного стану доріг. Тому хочемо трішки прояснити ситуацію.

Дороги на території ОТГ є територіальними і діляться на дороги місцевого значення та комунальні дороги. У березні цього року Полтавською ОДА було створено ДП “Агенція місцевих доріг Полтавської області”, у підпорядкування якого передано майже 7200 км. доріг місцевого значення.

Логічно, що до цих доріг увійшли всі виїзди з міста Гребінка (в тому числі і найбільш популярний напрямок на Пирятин).

Згідно Плану черговості виконання робіт з ремонту автодоріг місцевого значення на 2018-2021 роки, наданим Управлінням інфраструктури ОДА, у 2018 році ремонту підлягають наступні дороги:
  • Гребінка - Кулажинці - Смотрики - 16,8 км.;
  • /Т-24-10/ - Слободо-Петрівка - 3,6 км.;
  •  Скочак - Бесідівщина - 4,0 км.;
  • Сербинівка - Грушківка - 2,5 км.
Щодо комунальних доріг, оскільки саме ці дороги міська рада має право ремонтувати за рахунок коштів з бюджету ОТГ, слід зауважити, що на протязі 2018 року було проведено ямковий ремонт вулиць Магістральна, Пушкіна, Полтавська, Історична, Городищенська, Ярослава Мудрого, Миру, Ватутіна, Зелена, а також в с.Слободо-Петрівка та с.Мар`янівка.

Також міською радою виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт вулиць Євгена Гребінки (Жовтнева), вартість робіт складає 11 млн. 642 тис. 689 грн., Ломоносова - 971 тис. 128 грн., та Шмідта - 5 млн. 692 тис. 442 грн. Суми, як бачимо, досить значні.

Питання фінансування зараз на стадії вирішення.

Схожі матеріали:
👁 1071
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: ремонт, Гребінка, дороги




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ