Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.01.2016

Про роботу спостережної комісії при Гребінківській райдержадміністрації за 2015 рік


Протягом року на обліку спостережної комісії перебувало 15 осіб умовно-достроково звільнених від відбування покарання


Робота спостережної комісії при Гребінківській райдержадміністрації в 2015 році була організована і проводилась відповідно до Положення про спостережні комісії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 року № 429 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 10.11.2010 №1042 "Про внесення змін до Положення про спостережні комісії”) і була направлена на організацію громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів осіб, звільнених від відбування покарання, організацію виховної роботи з особами умовно-достроково звільненими від відбуття покарання та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання, надання допомоги у їх соціальній адаптації.

У 2015 році, на дотримання вимог п. 16 Положення про спостережні комісії, проведено 12 засідань спостережної комісії, на яких розглядалися питання, що належать до її компетенції та були передбачені планом роботи.

Зокрема, заслухано інформації посадових осіб виконкомів Олександрівської, Слободо-Петрівської сільських рад, районного центру зайнятості, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації щодо організації трудового та побутового влаштування осіб умовно -достроково звільнених з місць позбавлення волі, дотримання їх прав і законних інтересів, надання допомоги у їх соціальній адаптації.

Заслуховувалися також інформації районного відділення УМВС України в Полтавській області, районного підрозділу Пирятинського МРВ КВІ УДПтС України в Полтавській області, щодо прибуття в район та реєстрацію осіб умовно-достроково звільнених від відбуття покарання та посилення нагляду за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання,організацію контролю за поведінкою осіб, засуджених до покарання, не пов'язаного з позбавленням волі.

Розглядались також повідомлення установ виконання покарань щодо умовно-достроково звільнених від відбування покарання, які прибувають у район, організації громадського контролю за поведінкою таких осіб та проведення виховних заходів за місцем їх проживання протягом невідбутої частини покарання. Започатковано, в разі потреби, запрошення осіб, звільнених від відбуття покарання, на засідання спостережної комісії із заслуховуванням їх інформації.

В ході обговорення питань вносилися конкретні пропозиції з активізації роботи спостережної комісії. За результатами кожного засідання спостережної комісії приймалися відповідні рішення, які оформлялися постановою та направлялися виконавцям для розгляду.

Для виконання покладених завдань спостережна комісія тісно співпрацює з управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, районним центром зайнятості, районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, районним територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг), які надають соціальну допомогу та соціальні послуги особам, які звільнені від відбуття покарання.

Протягом року на обліку спостережної комісії перебувало 15 осіб умовно-достроково звільнених від відбування покарання і 7 осіб зняті з обліку по закінченню невідбутої частини покарання.

Так, на виконання рішень спостережної комісії всім особам умовно-достроково звільненим з місць позбавлення волі віком.до 35 років надавались інформаційні, соціально-економічні та соціально-педагогічні послуги районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Крім того, працівники центру проводили з ними бесіди виховного характеру, обстеження житлово-побутових умов за місцем їх проживання.

Спостережною комісією при райдержадміністрації розроблено та розповсюджено Пам'ятку для осіб умовно -достроково звільнених від відбуття покарання з метою надання допомоги у їх соціальній адаптації соціальними установами району.

Схожі матеріали:
👁 1088
Категорія: Лубенська РДА
Теги: райдержадміністрація, Гребінка, спостережна комісія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ