Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.12.2019

Програма ЄББР «Зелені міста»


Перші 2 фази планується завершити до 2021 року


Проблема накопичення твердих відходів стає все більш актуальною в країнах Європи. Пошуком її рішення сьогодні активно займається Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Організація виділяє кошти на обладнання сміттєпереробних полігонів. Так, в минулому році ЄБРР, спільно з рядом інших європейських партнерів надали Україні транш на 35 млн євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища та будівництва у Львові заводу, який буде спеціалізуватися на переробці твердих відходів.


Програма ЄББР «Зелені міста»
 

Проект отримав назву «Зелені міста». Його головне завдання — знайти комплексний підхід до проблем екології, об'єднавши разом зусилля населення, місцевої влади та представників бізнесу. Проект передбачає трирічну інформаційну підтримку, тобто дані про хід його реалізації можна буде отримати в режимі онлайн на декількох інформаційних ресурсах і безпосередньо на заходах, організованих ЄБРР за підтримки уряду Швеції.

Один із заводів з переробки твердих відходів буде розташовуватися недалеко від Львова. Але сам проект, розроблений індивідуально для даного регіону, набагато глобальніший.

Він включає в себе цілих 4 окремих фази:
 
1. Реабілітація полігону для сортування та попереднього зберігання, розташованого в Грибовичах.
2. Зведення сучасного заводу, де буде проводитися механіко-біологічна переробка відходів.
3. Оптимізація процесів поводження з відходами, які попередньо розробляються відповідно до національної стратегії.
4. Облаштування нового додаткового полігону для відходів.

Перші 2 фази планується завершити до 2021 року. Це буде перший проект, реалізований в рамках програми «Зелені міста» на території України. На цьому партнери з ЄБРР не планують зупинятися. За час співпраці з 1993 року вже було профінансовано 445 проектів, на загальну суму понад 14,6 млрд євро.

Кроки щодо поліпшення екологічної ситуації в регіоні вже позитивно оцінили експерти з азартних ігор. Згідно інсайдерській інформації, це стане відчутним поштовхом до залучення нових інвестицій, тим більше незабаром очікується ряд законів, спрямованих на легалізацію грального бізнесу в Україні.

Схожі матеріали:
👁 608
Категорія: Прес-реліз
Теги: Програма ЄББР, Зелені міста




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ