Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.02.2018

Програми прийняті, кошти розподілені


Депутати розглянули таку вартість харчування однієї дитини за один день перебування у закладах дошкільної освіти


15 лютого відбулася 12 сесія районної ради 7-го скликання. На розгляд сесії було винесено дуже багато питань, які назбиралися з початку року. Всі питання були попередньо розглянуті на засіданні постійних комісій районної ради і рекомендовані до прийняття на сесії.

Провів сесію голова районної ради В. М. Зінченко, на сесії був присутній голова райдержадміністрації В. В. Роспопов. Депутати прийняли звіти про виконання минулорічних районних програм та затвердили нові районні програми.

Це програми з підтримки ЗМІ, підтримки релігійних та громадських організацій (воїнів-інтернаціоналістів, чорнобильців, ветеранів), профілактики злочинності, забезпечення пожежної та техногенної безпеки, освітянські програми: розвитку фізкультури і спорту, підтримки сім'ї, молоді, жінок та дітей, оздоровлення та відпочинку дітей, національно-патріотичного виховання, розвитку освітянської галузі, “Опікуємося освітою”, розвитку культури та мистецтва, збереження документів національного архівного фонду, програми відшкодування компенсації за перевезення пільгових категорій громадян автомобільним та залізничним транспортом, деякі інші програми.

Також депутати розглянули таку вартість харчування однієї дитини за один день перебування у закладах дошкільної освіти: діти від 1 до 3 років - 28 грн., від 3 до 6 років - 43 грн. Плату встановлено у розмірі 30% від вартості харчування -11 грн. 59 коп., для багатодітних сімей - 5 грн. 80 коп., батьки дітей пільгових категорій від плати звільняються.

Безоплатним одноразовим харчуванням забезпечено також дітей пільгових категорій - учнів 1-11-х класів. Депутати затвердили грошові норми витрат на одноразове безоплатне харчування одного учня у межах відповідних бюджетних призначень у розмірах: харчування учнів віком від 6 до 10 років пільгових категорій -16,90 грн., харчування учнів віком від 10 і старше пільгових категорій - 20,15 грн.

З метою реалізації положень Концепції реформи фінансування системи охорони здоров'я щодо реорганізації закладів охорони здоров’я, а також задля оптимізації та належної організації амбулаторної допомоги населенню районна рада вирішила реорганізувати КЗ “Гребінківський центр ПМСД” шляхом перетворення в Комунальне некомерційне підприємство “Гребінківський центр первинної медико-санітарної допомоги" та створити комісію з проведення реорганізації.

Також на сесії затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2017 рік та внесли зміни до районного бюджету на 2018 рік, розподіливши кошти під відповідні програми та на утримання галузей бюджетної сфери. Депутати проголосували про надання соціальних матеріальних допомог 80 громадянам району.

Із своїми запитаннями, своїм баченням деяких проблем району виступили депутати М. А. Лисенко, М. І. Рубан.О. Е.Жолобецький.Так, М. А. Лисенко звернувся до голови районної ради і депутатів з питанням: що буде далі?

Маючи на увазі створення об’єднаної громади і розподіл об’єктів фінансування між ОТГ і районом. Фінансування шкіл, закладів культури і т.д., що залишились в районі, суттєво зменшилось, чи ж виживуть вони? І взагалі, які перспективи об'єднання? На ці питання відповів В. М. Зінченко. Депутата М. І. Рубана хвилювали питання освіти.

Він запропонував на базі Стукалівської школи створити центр національно-патріотичного виховання або районний літній табір відпочинку для школярів. Також його цікавить, коли буде проведено конкурс на визначення опорної школи.

Його бачення такої школи - Овсюківська ЗОШ. Депутати пообіцяли вивчити ці питання. Депутат О. Е. Жолобецький виступив з пропозицією активізувати конкретні дії районної ради, адже після повного об'єднання громад районної ради вже не буде, тож потрібно запам’ятатися людям конкретними справами, а не розмовами.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1150
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: депутати, Гребінківщина, районна рада, сесія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ