Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.06.2016

Прокуратура на захисті прав дітей


17.05.2016 Гребінківським районним судом позови було задоволено в повному обсязі


Прокуратура на захисті прав дітейСоціальний захист найменш захищеної категорії населення, такої як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, завжди був і залишається одним з пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури.

Так, Лубенською місцевою прокуратурою протягом поточного року заявлено два адміністративних позови на суму 14 тис. грн. в інтересах дітей на захист їх соціальних прав.

Відповідно до вимог ч. 7 ст. 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" випускники навчального закладу із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, забезпечуються за рахунок навчального закладу одягом та взуттям, а також одноразовою грошовою допомогою в розмірі не менше шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ІМС-НУХТ» здобув бронзові медалі на турнірі у Португалії!

Водночас, навчальним закладом проігноровано вимоги зазначеного Закону відносно розміру грошової допомоги та не виплачено дітям зазначену допомогу в повному обсязі.

17.05.2016 Гребінківським районним судом позови було задоволено в повному обсязі.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1108
Категорія: Актуально
Теги: діти, Суд, прокуратура




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ