Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.07.2020

Рада підтримала законопроєкт про посилення покарання для п’яних водіїв


Пропонується передбачити можливість зупинки ТЗ поліцейським з метою проведення огляду водіїв з використанням спеціальних технічних засобів


Упродовж 6 місяців 2020 року на території України зареєстровано 72 394 автопригоди, з яких 11 200 - із загиблими та/або травмованими особами, де 1482 громадяни загинуло та 13 909 отримали травми. У зазначений період 2110 ДТП скоїли водії, які перебували у нетверезому стані.


Рада підтримала законопроєкт про посилення покарання для п’яних водіїв
 

У результаті 50 осіб загинули, 857 травмовано, - повідомив глава МВС Арсен Аваков. За статистичними даними, в Україні щодоби в дорожньо-транспортних пригодах гине від 15 осіб, а понад 150 — отримують тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості. Верховна Рада ухвалила у першому читані законопроєкт №2695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху».

Законопроєктом пропонується посилити відповідальність за порушення Правил дорожнього руху, керування транспортними засобами, річковими, морськими або маломірними судами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, виключити норми, що передбачають накладення штрафних балів, законодавчо закріпити можливість використання поліцейським технічних засобів відеозапису, з обов’язковим долученням таких матеріалів до протоколу про адміністративне правопорушення, шляхом унесення відповідних змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, внесення змін до ряду статей Кримінального кодексу України, а також законів України «Про дорожній рух» та «Про Національну поліцію» щодо обов’язків водія і пасажира, деяких повноважень поліцейських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призовна кампанія-2020: відстрочка від призову для вступників 2020 року

Також пропонується передбачити можливість зупинки транспортного засобу поліцейським з метою проведення огляду водіїв з використанням спеціальних технічних засобів для перевірки на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Схожі матеріали:
👁 530
Категорія: Актуально
Теги: автомобіль, законопроєкт, алкогольне сп’яніння, п’яний водій




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ