Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.05.2016

Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області


Щоб не стати жертвою шахрайства доцільно звернутись до фахівців експертної служби МВС


Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській областіУже понад півроку територіальні сервісні центри МВС надають нову послугу – оформлення договору купівлі - продажу транспортних засобів в присутності працівника сервісного центру.

За цей період було помічено типову ситуацію: громадяни укладають угоду купівлі-продажу транспортного засобу, поспішають отримати свідоцтво про його реєстрацію , номерні знаки. Але ігнорують важливий момент: перевірку авто в експерта.

Власне, згаданих процедур достатньо, аби транспортний засіб перейшов у власність покупця: договір укладено, кошти віддані, свідоцтво про реєстрацію отримано. На цьому життєві дороги продавця-покупця розходяться. І добре, коли контакти не втрачаються, адже….

В подальшому обставини можуть скластися так, що при наступному продажу цього транспортного засобу більш пильний покупець не стане укладати договір купівлі продажу без дослідження експерта на предмет відповідності ідентифікаційних номерів агрегатних частин авто, чи на предмет викрадення. Ось тут може розпочатися справжня детективна історія, як це сталося 11 травня 2016 в територіальному сервісному центрі МВС № 5341.

При перереєстрації автомобіля DAEWOO LANOS експертом Полтавського НДЕКЦ встановлено, що номерне позначення кузова піддавалося зміні, шляхом вварювання металевої пластини з номерним позначенням кузова, шрифт якого не відповідає шрифту заводу-виробника. Дублююча табличка виготовлена і прикріплена не заводським способом. Окрім того, на передній стійці автомобіля виявлено і заводську табличку з ідентифікаційним номером, яка і допомогла встановити той факт, що в базі даних «Угон», автомобіль знаходиться у розшуку як викрадений 14.02.2016 в Дніпропетровській області. До низки вищеназваних порушень додайте ще й те, що бланк свідоцтва про реєстрацію ТЗ не відповідає бланкам, що знаходяться в офіційному обігу.

Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області звертається до громадян, що мають наміри укладати договір купівлі - продажу в територіальних сервісних центрів МВС.

 

 

Вчергове наголошуємо, що під час складання договору купівлі- продажу, працівник ТСЦ не несе відповідальність за будь-які зміни, які відбулися в транспортному засобі, а лише перевіряє правильність складання договору та реєструє його. Працівник ТСЦ перед складанням договору купівлі- продажу не має права направляти на експертний огляд, тільки у випадку, згідно п. 15 постанови КМУ від 07.09.1998 № 1388»

Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до транспортних засобів та мопедів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підготовка водіїв, що перевозять небезпечні вантажі

Зауважте на те, що у разі виявлення в подальшому фактів втручання в ідентифікаційні номерні позначення вузлів та агрегатів або невідповідності складових частин ТЗ записам в реєстраційних документах, відповідальність за це несуть продавець та покупець, що уклали договір.

Тому, щоб не стати жертвою шахрайства під час подальшої реєстрації транспортного засобу, доцільно звернутись до фахівців експертної служби МВС.
 






Схожі матеріали:
👁 1940
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: перереєстрація, автомобіль, шахрайство, МВС




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ