Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.07.2019

Рекомендації по застосуванню різних конструкцій сталевих канатів


Стальні канати: їх види та головні тонкощі вибору


На кожен тип сталевого каната є свій запас міцності, який гарантує його безвідмовну експлуатацію. На термін служби каната найбільше впливає матеріал серцевини. Для канатів, які використовуються в агресивному середовищі, також має значення якість захисного металевого покриття і мастила проти корозії. Придбати канати стальні можна на сайті https://risteil.com/kanat/kanat-stalnoj.html компанії Ристейл Групп.


Рекомендації по застосуванню різних конструкцій сталевих канатів
 

Стальні канати: їх види та головні тонкощі вибору

Канат одинарного звивання створений з круглих дротів. Він характеризується дуже високою жорсткістю і, в основному, використовується в місцях великих розтягуючих навантажень (грозозахисний трос високовольтної передачі, розтяжка або обгороджування і тому подібне).

У разі, коли кінцеві навантаження на канат при роботі значні, коли є присутнім сильний абразивний знос або відношення діаметру органу навивки до діаметру каната є мінімальним, доцільно використати канат подвійного звивання. У такому канаті дроти торкаються один одного лінійно, завдяки чому він дуже довговічний і може набирати різного конструкційного вигляду.

Буває, що канат експлуатується в агресивному середовищі або піддається високому вигину зі змінним знаком під час роботи на відкритому повітрі. У таких випадках застосовують канат ЛК-Р типу. Ці канати виготовляються по ГОСТ 2688-80 і 14954-80. Вони мають велику структурну міцність, що дає можливість їх застосування в дуже важких умовах. Приміром, такі канати часто використовуються на кранах і підйомних установках, скреперах і екскаваторах, підвісних конструкціях і так далі

На важко навантажених підвісних установках також отримали поширення канати типу ЛК-О, що виготовляються по ГОСТ 3062-80, 3066-80, 3077-80. Вони застосовуються для підйомників в ліфтах і на судах, використовуються як гальмівні на підйомних конструкціях в шахтах, тягові канати на підвісній дорозі і тому подібне. Завдяки збільшеному діаметру із-за наявності дротів на поверхні ці канати витримують значне стирання. Єдина незручність - при їх використанні потрібні блоки і барабани з підвищеним діаметром.

Багато в чому універсальними можна назвати канати ЛК-З типу, що робляться по ГОСТ 7665-80 і 7667-80. Їх можна використати скрізь, окрім місць з агресивним середовищем. Такі канати дуже гнучкі, але їх тонкі дроти заповнення піддаються кородируванню.

Також дуже гнучкими із-за великого числа дротів в пасмах являються канати ЛК-РО типу, що відповідають ГОСТ 7668-80 і 7669-80. Ці канати добре застосовні в агресивних середовищах і при абразивному зносі. Це обумовлено наявністю товстих дротів в поверхневому шарі каната.

За умови, що пульсуючі навантаження і вигини зі змінним знаком малі або відсутні зовсім, і загалом для малонавантажених ділянок, користуються канатами подвійного звивання ТК типу. Такі канати виготовляють по ГОСТ 3063-80, 3064-80, 3067-80 і 3071-80. Як правило, вони йдуть на тимчасові кріплення для вантажів і подібні конструкції.

Вірно підібрати тип каната важливо для надійності його використання.

Схожі матеріали:
👁 652
Категорія: Прес-реліз
Теги: тип сталевого канату, Стальні канати




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ