Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.10.2021

Революційна технологія робить переробку старих акумуляторів рентабельною


Зі збільшенням продажів електромобілів кількість акумуляторів, термін служби яких закінчиться в найближчі роки, буде дуже великим.


У міру того як електромобілі стають все більш популярними, вони створюють нову екологічну проблему. Літій-іонні акумулятори в електромобілях дорогі у виробництві і забруднюють навколишнє середовище, якщо не утилізувати їх належним чином. Дослідники з Мічиганського технологічного університету (MUT) зробили відкриття, яке усуває серйозну перешкоду на шляху до рентабельності переробки літій-іонних батарей.

Зі збільшенням продажів електромобілів кількість акумуляторів, термін служби яких закінчиться в найближчі роки, буде дуже великим. Таким чином, переробка буде дуже важливим фактором в майбутньому. Тому що менше ніж за десять років, за оцінками дослідників, щороку два мільйони тонн літій-іонних батарей будуть видалятися з електромобілів після закінчення їх терміну служби.


переробка старих акумуляторів
 

Команда MUT розробила інноваційний процес відділення цінних матеріалів, з яких складається катод - позитивно заряджений електрод батареї - для повторного використання. У дослідженні робиться спроба використовувати метод, що часто використовується в гірничодобувній промисловості для розділення і очищення руд. Цей процес, званий пінною флотацією, розділяє матеріали у флотаційному резервуарі в залежності від того, чи відштовхують вони воду і плавають або поглинають воду і тонуть.

Але цей підхід нелегко перенести в світ літієвих батарей, тому що матеріали, що становлять катодний компонент, такі як часто використовується оксид літію, нікелю, марганцю, кобальту (NMC111) і оксид літію-марганцю (LMO), зазвичай мають тенденцію тонути. Команда MTU виявила, що поділу можна досягти, змусивши один з катодних матеріалів, NMC111, плавати шляхом введення хімічної речовини, яка змушує цільовий матеріал відштовхувати воду.

Після того, як катодні матеріали були розділені, дослідники в ході випробувань визначили, що цей процес має незначний вплив на електрохімічні характеристики матеріалів. Обидва також підтримують високий рівень чистоти 95% або більше, що матиме вирішальне значення для потенційних покупців перероблених матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Gogoro представила нові змінні батареї для електроскутерів, заміна займає всього кілька хвилин

Це дослідження було проведено спільно з центром ReCell, першим в країні центром досліджень і розробок в області переробки акумуляторних батарей, чия місія полягає в тому, щоб просувати менш енергоємні методи обробки і вловлювати цінні матеріали для прямої переробки - відновлення, регенерації та повторного використання. компонентів батареї безпосередньо, без порушення хімічної структури.

Метод утилізації, запропонований як Університетом, так і ReCell, обіцяє мати широкий спектр наслідків, таких як:
  • зниження вартості утилізації літій-іонних батарей;
  • стимулювання зростання прибуткового ринку вторинної переробки літій-іонних акумуляторів з вичерпаним терміном служби;
  • зниження вартості електромобілів як для виробників, так і для споживачів;
  • надання Сполученим Штатам можливості конкурувати в світовій індустрії утилізації акумуляторів;
  • зміцнення енергетичної незалежності США за рахунок збільшення використання внутрішніх джерел перероблених акумуляторних матеріалів і зменшення залежності США від зарубіжних джерел матеріалів.
Тепер команда зосереджена на створенні повного процесу переробки літій-іонних батарей, який є економічно життєздатним. Тільки тоді він отримає широке поширення.

Схожі матеріали:
👁 634
Категорія: Технології
Теги: акумулятор, переробка акумуляторів, акумуляторна батарея




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ