Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.09.2017

«Робочий день судді»


Новини, які відбуваються у Гребінківському суді


«Робочий день судді» Оскільки проект «Відкритий суд», зокрема, захід «Робочий день судді» було тимчасово припинено через лікування судді Федорак Л.М., нам хотілося б трішечки компенсувати відсутність прямого спілкування на сторінці Facebook,з вами та поділитися новинами, які відбуваються у Гребінківському суді.

Відповідно до наказу від 16.11.2016 № 233 Державної судової адміністрації України запроваджено роботу «гарячої» телефонної лінії для громадян.

Так, 30.08.2017 року із скаргою на Гребінківський районний суд Полтавської області на телефонну гарячу лінію ДСА звернувся захисник одного із обвинувачених у кримінальному провадженні, що перебуває у провадженні Гребінківського районного суду Полтавської області з 13.12.2016 року по якому на даний момент не розпочато судовий розгляд через неодноразові неявки захисників, зокрема скаржника, який 29-30.08.2017 року у судове засідання не прибув.

Зі слів скаржника, Гребінківський районний суд Полтавської області дуже часто працює після закінчення робочого часу, тобто до ночі. І він вважає це знущанням над учасниками процесу. Наприклад, 29.08.2017 року суд працював до 00:00 год. Перед цим також було декілька подібних випадків. Суд ніколи не оголошував наказу про продовження робочого дня, і просто затримують працівників на роботі. І тому, скаржник впевнений, що працю понад норму працівникам суду в такі дні не ставлять.

Нам, звісно, приємно, що про працівників Гребінківського районного суду Полтавської області турбуються, однак, хотілося б пояснити наступне.

З 31.10.2016 року у Гребінківському районному суді Полтавської області діють Правила внутрішнього службового розпорядку, затверджені рішенням зборів державних службовців Гребінківського районного суду Полтавської області № 1, згідно з пдп. 2 розділу ІІІ яких визначено, що у зв’язку зі службовою необхідністю, зумовленою специфікою та особливостями роботи, у суді може встановлюватися інший режим роботи відповідно до законодавства про працю.

Крім цього, розпорядженням голови суду «Про встановлення іншого режиму роботи» від 16.01.2017 року № 1/од.с на випадок розгляду кримінальних проваджень невідкладного судового розгляду, передбачених КПК України, працівникам суду було встановлено режим роботи інший, який необхідний для розгляду таких проваджень, але в межах тривалості 40-годинного робочого тижня.

Таким чином, на період розгляду кримінальних проваджень невідкладного судового розгляду у Гребінківському районному суді Полтавської області встановлено інший режим роботи, при якому чітко дотримуються норми тривалості робочого часу.

Схожі матеріали:
👁 1262
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: Федорак Леся, Суд, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ