Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.09.2021

Rolls-Royce розробляє мікроядерний реактор для космічних ракет і видобутку корисних копалин на Місяці і Марсі


Rolls-Royce працює над ядерним реактором, щоб забезпечити видобуток корисних копалин на Місяці і Марсі


Rolls-Royce працює над ядерним реактором, щоб забезпечити видобуток корисних копалин на Місяці і Марсі. Компанія вивчає можливість використання мікроядерного реактора для запуску ракет у космос і потім використовувати цю технологію для забезпечення енергією процесів буріння, обробки і зберігання корисних копалин на Місяці і Марсі.

Rolls-Royce розробляє мікроядерний реактор для космічних ракет
 

Дейв Гордон, глава оборонного підрозділу компанії, сказав, що Rolls-Royce - єдина компанія, яка займається механічними, електричними і ядерними технологіями, а також забезпечує повний безперервний життєвий цикл ядерних можливостей. Він також зазначив, що компанія може використовувати свій 60-річний досвід розробки атомних підводних човнів для Королівського флоту, щоб застосувати отримані знання до космічних кораблів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо, коли і як потрібно чистити водонагріваючий бойлер?

На Землі вже відчувається величезний брак рідкоземельних металів, які можна знайти на інших планетах. Ці нові види діяльності, стверджує Гордон, повинні бути забезпечені ядерною енергією, оскільки сонячна енергія не підходить для таких відстаней.

Rolls-Royce розробляє мікроядерний реактор для космічних ракет
 

В даний час три компанії Lunar Outpost, Honeybee Robotics і Masten Space Systems, розробляють нову систему, призначену для видобутку водяного льоду з Місяця за допомогою ракет. Вони сподіваються досягти своєї мети до 2023 році.

Крім того, група дослідників з Університету Арізони отримала від NASA грант в розмірі 500 000 доларів на розробку методів космічної видобутку корисних копалин. Вони розробляють автономні роботи, які можуть шукати і добувати рідкоземельні метали на Місяці.

Схожі матеріали:
👁 392
Категорія: Технології
Теги: ядерний реактор, польоти в космос, ядерний двигун, Rolls-Royce




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ