Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.11.2020

Розфарбуй світ у помаранчевий колір: стартує кампанія «16 днів проти гендерного насильства»


25 листопада Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок


25 листопада, в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, у світі розпочинається глобальна акція «16 днів проти гендерного насильства».

Україна приєднується до щорічної міжнародної соціальної кампанії «16 днів проти гендерно зумовленого насильства». Тема цьогорічної кампанії – «Розфарбуй світ у помаранчевий колір: Покоління рівності виступає проти зґвалтувань». Ця тема має на меті активізацію зусиль громадянського суспільства в боротьбі з сексуальним насильством щодо жінок.

25 листапада  ООН пропонує одягнути одяг або аксесуари помаранчевого кольору аби висловити свою солідарність з рухом в ім’я майбутнього, що вільне від насильства стосовно жінок і дівчат. Разом з тим, у багатьох містах світу пройдуть відповідні заходи, а знамениті будівлі будуть підсвічені помаранчевим кольором.


16 днів проти гендерного насильства
 

До Гребінківського районного суду Полтавської області протягом 2020 року надійшло 86 справ про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за  вчинення домашнього насильства (стаття 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Це склало майже третю частину  від загальної кількості справ про адміністративні правопорушення. На жаль, у нашому районі прослідковується тенденція до загострення проблеми «домашнього насилля», оскільки за аналогічний період минулого року до суду надійшло лише 9 таких справ.

Основними завданнями акції є:
 
- привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;

- активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства;

 - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства;

- формування свідомості усіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:
  • 25 листопада  - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок
  • 1 грудня - Всесвітній  день боротьби зі СНІДом
  • 2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством
  • 3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
  • 5 грудня - Міжнародний день волонтера
  • 6 грудня -Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі
  • 9 грудня  -Міжнародний день боротьби з корупцією
  • 10 грудня - Міжнародний день прав людини
Відділом освіти, молоді та спорту розроблено план заходів, які будуть проводитися за участю представників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, центру зайнятості, правоохоронних органів, та інших структур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиждень безпеки дорожнього руху у закладі дошкільної освіти «Веселка»

Особлива увага під час проведення кампанії приділяється питанням домашнього насилля. Кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Відділ освіти, молоді та спорту закликає всіх приєднатися до вищевказаної акції!

Схожі матеріали:
👁 864
Категорія: Шкільний екран
Теги: насильством щодо жінок, Відділ освіти, Гребінка, насильство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ