Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.10.2015

Розмір мінімальної стипендії від 8 жовтня - 825 грн


Кабінет Міністрів встановив розмір мінімальної стипендії для студентів вищих навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації на рівні 825 гривень


Розмір мінімальної стипендії від 8 жовтня - 825 грнКабінет Міністрів встановив розмір мінімальної стипендії для студентів вищих навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації на рівні 825 гривень на місяць.

Про це йдеться в постанові уряду №797 від 8 жовтня.

Постанова передбачає встановлення рівня мінімальної стипендії для студентів вузів 1-2 рівнів акредитації в 622 гривні на місяць, а професійно-технічних навчальних закладів - 311 гривень на місяць.

Розмір соціальної стипендії для учнів професійно-технічних навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, встановлений на рівні 961 гривня / місяць, а для студентів - 1 989 гривень / місяць.

Також Кабмін встановив рівень президентських стипендій для студентів вузів 1-2 рівнів акредитації в 1 130 гривень на місяць, 3-4 рівня акредитації - 1356 гривень на місяць, а професійно-технічних навчальних закладів - 904 гривні на місяць.

Розмір іменних і академічних урядових стипендій для студентів вузів 1-2 рівнів акредитації становить 1017 гривень на місяць, 3-4 рівня акредитації - 1243 гривні на місяць, а професійно-технічних навчальних закладів - 791 гривню на місяць.

Розмір стипендії Президента учасникам і призерам міжнародних учнівських олімпіад з базових навчальних предметів встановлений для учасників на рівні +1243 гривні на місяць, а призерів - 1356 гривень на місяць;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавщина має 3 мільйони тонн зерна

Розмір стипендії Президента для переможців всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук - +1243 гривні на місяць.

Розмір стипендії Кабміну переможцям всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури - одна тисячу двісті сорок три гривні в місяць.

Розмір стипендії імені Тараса Шевченка учням середніх загальноосвітніх навчальних закладів - +1356 гривень на місяць.

Дане рішення уряду набуло чинності 1 вересня.

Схожі матеріали:
👁 792
Категорія: Актуально
Теги: стипендія. студенти, вищі навчальні заклади




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ