Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.12.2019

Розміщення фото або відео в соціальній мережі без вашого дозволу


Розміщення фото або відео в мережі без вашого дозволу


Якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру, то ваша згода на зйомку припускається. Тобто, це означає, що якщо ви побачили, що вас знімають, і не продемонстрували незгоди з цим, то автоматично вважається, що ви погодились на таку зйомку.

Для прикладу, ситуація, коли блогер знімає в публічному місці та багато людей потрапляє у кадр, або коли телеканал знімає щось для сюжету. Інша ситуація – якщо ви проти. У такому разі – можна підійти до оператора і попросити перезняти відео чи сюжет без потрапляння вас у кадр.


Розміщення фото або відео в соціальній мережі без вашого дозволу
 

Розміщення фото або відео в мережі без вашого дозволу

Щодо фото за вашої участі, то варто знати, що таке фото може бути публічно показане, відтворене або розповсюджене ЛИШЕ за вашою згодою. Але, до речі, якщо є якесь колективне фото, на якому ви є, то інший учасник цього фотознімку зможе використовувати це зображення на власний розсуд БЕЗ отримання згоди від вас чи інших зображених на знімку осіб, якщо ви не заборонили таке використання та якщо зображення не містить інформацію про ваше приватне життя.

Інша ситуація, якщо ви позували автору фотографії за плату, тоді така фотографія може бути публічно показана, відтворена або розповсюджена без вашої згоди. У такому разі, вимагати припинення такого публічного показу можна лише за умови відшкодування автору або іншій особі пов’язаних із цим збитків.

Ще один нюанс стосовно дітей. Батьки є законними представниками дитини. Це означає, що згода батьків на зйомку дитини є також ОБОВ‘ЯЗКОВОЮ. Те ж саме стосується і публічного показу, і розповсюдження фото – тільки за згодою батьків.

Деякі дитячі садочки і школи активно ведуть акаунти у соц. мережах. У такому випадку батьки можуть надати дозвіл на зйомку дитини, і на розповсюдження, наприклад, у Фейсбуці. Крім того, батьки можуть дозволити зйомку, але обмежити публічний показ та розповсюдження.

Схожі матеріали:
👁 752
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: Розміщення фото, соцмережі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ