Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.02.2014

Розширене засідання літературного гуртка "Ліра"


9 березня минає 200 років з Дня народження видатного українського поета і художника, мислителя і кобзаря Тараса Шевченка


Розширене засідання літературного гуртка "Ліра"

9 березня минає 200 років з Дня народження видатного українського поета і художника, мислителя і кобзаря Тараса Шевченка.

«Тарас Шевченко народився на українській землі, під українським небом, проте він належить до тих людей-світочів, що стають дорогими для всього людства і що в пошані у всього людства знаходять своє безсмертя».

Такі слова Олеся Гончара стали девізом розширеного засідання літературного гуртка «Ліра», яке відбулося 29 січня в Гребінківській гімназії. Ним керує вчителька української мови і літератури Устіловська Тетяна Олексіївна. ЇЇ вихованці, читаючи поезії Шевченка, змусили всіх присутніх радіти, мріяти і страждати разом з ними. Твори Великого Кобзаря ніколи і нікого не залишають байдужими.

Директор гімназії О.П.Отченко, не шкодуючи гарних слів, щиро подякував учасникам і керівнику у підготовці і проведенні такого заходу, побажавши натхнення, оптимізму в подальшій роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 14 років Валентина Левченко уже керувала сільським клубом

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Н.О. Бігун дала влучну характеристику геніальному співцю українського народу цитатою І.Я.Франка: «Він був селянський син і став князем в царстві духа. Він був кріпак і став великою силою в громаді людських культур. Він був простак і відкрив професорам і вченим новіші і свобідніші степені. Доля переслідувала його ціле життя, та не покрила іржею золота його душі, не обернула його любові до людства в ненависть, ані його віри – в розпуку. Та найкращий, найцінніший дар доля дала йому аж по смерті - невмирущу славу і вічно нову насолоду, яку дають його твори мільйонам людських сердець".

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1682
Категорія: Актуально
Теги: Устіловська, шевченко, Гребінка, Ліра




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ