Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.05.2013

Розвіяно міф про шкідливість пізньої вечері


Секрет криється в компонентах страв, а точніше їх калорійності, і часу прийому їжі


Розвіяно міф про шкідливість пізньої вечері

Прихильники здорового способу життя і більшість людей, що намагаються впоратися з ожирінням, не з чуток знають про шкоду прийому їжі після 18 години вечора.

 Саме в цей період дня людина не робить практично ніяких активних дій і найменше рухається. До того ж наближається час сну і відпочинку.

 Якщо гарно повечеряти і щільно «забити» свій шлунок важкою їжею, вона просто не встигне засвоїться за настільки короткий час і буде лежати грудкою, тим самим створюючи навантаження на всю травну систему. Крім того, любителі поїсти на ніч мають ризик розвитку захворювань, пов'язаних з наявністю зайвої ваги.

 Насправді ситуацію можна змінити в кращу сторону і вечеряти навіть після 6 вечора без шкоди для здоров'я. Секрет криється в компонентах страв, а точніше їх калорійності, і часу прийому їжі.

 Насамперед варто відмовитися від жирної і важкої їжі на користь легко засвоюваних продуктів. Наприклад, овочі і фрукти, не жирний сир або кисломолочний продукт, сир, деякі морепродукти і біле м'ясо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Что нельзя есть на ночь

 Також важливо розраховувати час, необхідний для перетравлення їжі: середній проміжок між сном і останньою вечерею повинен становити не менше 3 годин. За цей час основна частина їжі встигне засвоїтися і не буде навантажувати шлунок.

 Навіть пізній нічний перекус не зашкодить вашому здоров'ю й фігурі, якщо ставитися до вибору продуктів «з розумом».

Схожі матеріали:
👁 1152
Категорія: Актуально
Теги: відпочинок, їжа, здров'я, вечеря, Міф




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ