Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.05.2017

Шановні мешканці та гості Полтавщини!


За використання забороненої символіки передбачена відповідальність


Шановні мешканці та гості Полтавщини!Поліція має оперативну інформацію, що в ряді населених пунктів 9-го травня деякими деструктивними силами готуються провокативні сценарії з використанням забороненої в Україні символіки!

Подібні заклики лунають і в соціальних мережах Інтернету.

Такі дії провокатори організовують, щоб на тлі триваючої агресії Росії, викликати внутрішні конфлікти в українському суспільстві.

Із метою недопущення будь-якого протистояння в області, поліція та військовослужбовці Національної гвардії України несуть службу в посиленому режимі та прикладуть максимум зусиль, щоб заходи на Полтавщині пройшли без правопорушень.

Задля безпеки і порядку, просимо громадян не піддаватися на провокації та максимально підтримати поліцію під час забезпечення публічної безпеки при проведенні масових заходів. Негайно інформуйте поліцію про виявлені підозрілі предмети та осіб, що порушують чи готуються до порушень чинного законодавства!
У разі використання антиукраїнської символіки, чи проголошення антиукраїнських заяв, поліція діятиме жорстко та адекватно, в межах діючого законодавства!

Нагадуємо, що за використання забороненої символіки передбачена відповідальність згідно Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині оголошена надзвичайна пожежна небезпека

Стаття 436-1. Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів



 
1. Виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", - карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

2. Ті самі дії, вчинені особою, яка є представником влади, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Полтавщини


Схожі матеріали:
👁 1088
Категорія: Актуально
Теги: поліція, СРСР, символіка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ