Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.05.2021

Що буде, якщо щоночі спати поруч зі смартфоном


Гаджети з собою в ліжко брати не слід.


Перед сном багато людей залишають мобільний пристрій на тумбочці. Однак увечері краще відмовитися від використання смартфона: його краще покласти якомога далі від ліжка.

В іншому випадку у людини можуть виникнути проблеми зі сном. Це пов'язано з особливостями роботи гормональної системи. Мелатонін починає вироблятися в 8-10 годин вечора.
 

Що буде, якщо щоночі спати поруч зі смартфоном
 

Однак при наявності додаткового джерела світла активність гормону сну знижується. Через це людина може зіткнутися з безсонням або прокинутися не виспавшись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розшифрували геном «біблійної» пальми, яка росла 2000 років тому

Тому від використання різних пристроїв бажано відмовитися хоча б за 30 хвилин до сну. Перегляд новин і будь-які стресові ситуації краще відкласти на наступний день. Гаджети з собою в ліжко брати не слід.

Чи можна перевіряти час на смартфоні вночі

Нерідко люди прокидаються посеред ночі. У ці моменти виникає бажання перевірити час, щоб дізнатися, скільки ще можна поспати. Однак цю інформацію небажано отримувати з смартфона.

Досить протягом декількох секунд подивитися на включений екран мобільного пристрою, і нервова система збуджена. У цій ситуації стає важко заснути. Тому спати поруч смартфоном не рекомендується, навіть якщо людина не користувалася гаджетом ввечері.

Схожі матеріали:
👁 586
Категорія: Технології
Теги: смартфон, безсоння, гаджети




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ