Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.10.2021

Що таке небулайзер. Види, переваги і недоліки


Інгаляція – це лікувальна процедура, заснована на вдиханні лікарського препарату у формі аерозолю.


Інгаляція – це лікувальна процедура, заснована на вдиханні лікарського препарату у формі аерозолю. Застосовується в комплексному лікуванні респіраторних хвороб. Ефективність методу забезпечує швидку доставку діючих речовин прямо до захворювання.

Раніше для проведення інгаляцій доводилося ходити в поліклініку. Сьогодні випускаються компактні прилади для домашнього застосування.

небулайзер
 

Що це - небулайзер?

Це медичні прилади для проведення інгаляційної терапії в домашніх умовах. Класифікуються на 3 основні групи.
 
✔️ Компресорні. Перетворення рідини в аерозольну хмару з розміром частинок 2-5 мкм відбувається під тиском стисненого повітря. Компресорні небулайзери набули найбільшого поширення: підходять для дорослих і дітей, сумісні з будь-якими препаратами для небулайзерної терапії.

✔️ Ультразвукові. Лікарський аерозоль з розміром частинок до 5 мкм утворюється за рахунок високочастотної вібрації під дією ультразвуку.

✔️ Мембранні або меш-небулайзери. Розпилення ліків на дрібні частинки розміром 2-5 мм виконується в електронно-сітчастої мембрані апарату. Розчин проходить через неї під дією низькочастотних коливань.

Переваги небулайзера:

  • надає високий терапевтичний ефект при захворюваннях дихальної системи: гаймориті, трахеїті, бронхіті, пневмонії та інших, в т.ч., що супроводжуються підвищеною температурою тіла;

  • простий в користуванні;

  • комплектується масками і насадками для дорослих і дітей.
Що стосується недоліків, самий явний мінус є тільки у ультразвукових пристроїв. Вони мають обмежену область використання і руйнують лікарські препарати зі складною молекулярною структурою.

Підсумуємо. Що таке небулайзер для дітей і дорослих? Це надійний і безпечний прилад, незамінний в лікуванні захворювань дихальних шляхів.

Використання небулайзера:

  • допомагає позбутися від неприємних симптомів хвороби: нежитю, кашлю та ін .;

  • прискорює одужанпопереджає ускладнення;

  • в ряді випадків дозволяє відмовитися від необхідності застосування системних препаратів.
Вибирайте здоров'я: інгалятор - корисний гаджет для всієї родини!

Схожі матеріали:
👁 389
Категорія: Прес-реліз
Теги: небулайзер, Інгаляція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ