Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.06.2022

Шкільні іспити учні з України зможуть скласти у Польщі


До 15 червня українська сторона надасть інформацію про те, скільки учнів хочуть складати іспит у Польщі


Шкільні іспити учні з України зможуть скласти у Польщі

Учні з України зможуть складати іспит на атестат у Польщі. Про це повідомив міністр освіти і науки Польщі Пшемислав Чарнек.

Як повідомив Чарнек, учора він розмовляв на цю тему з міністром освіти України Сергієм Шкарлетом. Вони домовилися, що до 15 червня українська сторона надасть інформацію про те, скільки учнів хочуть складати іспит у Польщі та в яких містах.
 
"Саме від цього залежатиме подальша робота. Ми чекаємо цієї інформації від міністра Шкарлета, а потім зробимо наступні кроки. Планується, що іспити проходитимуть у шести місцях Польщі, у шести університетах", – розповів польський міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випускникам шкіл заборонили зустрічати світанок

У травні приблизно 40 учнів з України, які приїхали до Польщі після 24 лютого, вирішили складати польські іспити.

Контекст:

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет 27 травня говорив, що з 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну, майже 672 тис. дітей шкільного віку виїхали за кордон. За даними ООН станом на 7 червня, більшість українських біженців – 3,8 млн осіб – прийняла Польща.

Схожі матеріали:
👁 571
Категорія: Шкільний екран
Теги: Учні з України, іспит на атестат у Польщі, учні




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ