Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.09.2015

Шкільний портфель чи гиря, що псує осанку?


Якою ж має бути вага шкільного портфеля, згідно з санітарними нормами?


Шкільний портфель чи гиря, що псує осанку?Школярам важко ходити до школи і не через те, що багато уроків чи рано треба вставати. Причина – занадто тяжкий портфель.

Молода матуся має сина 8 років, він ходить у 3 клас. Його портфель важить 3,5 кг, і це ще без змінного взуття, спортивної форми та набору для трудового навчання чи праці!

За її словами, вага малого - лише 23 кг, і такий портфель, який доводиться носити щодня зі школи та до школи, може мати негативні наслідки для здоров’я сина. Ортопедичні хвороби серед дітей посідають «почесне» перше місце. Друге – за хворобами органів зору, і третє – за органами шлунково-кишкового тракту. Втім, Міністерство освіти продовжує справно рекомендувати зошити з друкованою основою, збірки з додатковими завданнями та інформацією. Батьки ці зошити так само справно купують, а діти - носять. А потім лікують спини.

Як розповіла молода матуся, до ранцю своєму сину вона поклала підручник з української мови, математики, а також робочі зошити з цих предметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астролог предупредил об опасности "кровавой луны" для здоровья гребенчан

Ми вирішили відшукати нормативи для ваги портфеля школяра. Як виявилось, вони є, але чомусь не усі на це звертають увагу.

Якою ж має бути вага шкільного портфеля, згідно з санітарними нормами?

 


Для того, щоб ці цифри могли стати реальністю, школам рекомендується мати два комплекти підручників: один видається додому для підготовки до уроків, а другий зберігається у класі. Але ж де їх узяти, якщо наразі навіть основних підручників для учнів не вистачає ?

Загальновідомо, що учні середніх класів носять найважчі портфелі. Вага портфелів учнів молодших класів теж значна, але часто цим дітям допомагають батьки.

А ви важили ранці своїх дітей? Спробуйте і напишіть нам, яка середня вага портфелю вашого малюка, вказавши його вік. «Grebenka.com» запрошує до обговорення цієї проблеми педагогів, батьків та лікарів.

Схожі матеріали:
👁 961
Категорія: Прес-реліз
Теги: портфель, школа, осанка, Шкільний портфель




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ