Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.11.2019

Шукаємо прийомних батьків


Прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу є одними з найефективніших форм влаштування дітей-сиріт


Прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу є одними з найефективніших форм влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Адже діти,чиї батьки померли або в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, також потребують родинного тепла і виховання.

Тож держава визначила важливе завдання забезпечити належні умови для виховання в сімейному оточенні таких дітей. Аби підтримати людей, які беруть у свою родину прийомних діток, законодавством передбачено цілий ряд виплат, що дозволяє прийомним батькам не турбуватись принаймні про найнеобхідніші речі для них.

Шукаємо прийомних батьків


Так, розмір щомісячної державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, становить два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. У разі, коли дитині виплачується пенсія, аліменти, стипендія, інші державні допомоги, розмір допомоги визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами та розміром інших виплат.

Крім того, одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення за надання послуг у прийомній сім`ї у розмірі 35% від розміру соціальної допомоги на дитину, але не більше півтора прожиткові мінімуми для працездатної особи. У випадку затвердження нового рівня прожиткового мінімуму розмір грошового забезпечення перераховується без додаткового звернення прийомних батьків. Це допомагає батькам більше часу і сил приділяти саме вихованню діток, а не постійному пошуку заробітків.

Тож якщо ви маєте намір стати прийомними батьками для осиротілої дитини, вам слід звернутись  до Гребінківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді або до служби у справах дітей Гребінківської райдержадміністрації .

Обидві установи знаходяться за адресою: м. Гребінка, пров. Олексія Припутня, 1, тел. 91130,  050 5398618.

Схожі матеріали:
👁 753
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: влаштування, Гребінка, Прийомна сім’я, дитячий будинок, діти-сироти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ