Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.06.2019

Силові кабелі. Детальний огляд


Кабель силовий - це такий кабель, який призначений для передачі електроенергії, необхідній для живлення споживачів


Нині існують десятки видів силових кабелів, і на перший погляд незрозуміло, навіщо стільки багато? Адже досить підібрати кабель по перерізу, і можна його використати. Звичайно, це не так, раз кабель випускається, значить вын для чогось треба, і він має свої особливості в застосуванні.

Про особливості різних видів силових кабелів, їх класифікації, пристрій, способи підключення і сфери застосування ми і поговоримо в цій статті.


Силові кабелі. Детальний огляд

Що таке силовий кабель?

Кабель силовий - це такий кабель, який призначений для передачі електроенергії, необхідній для живлення споживачів.До речі, з великим асортиментом кабелів та проводів можна ознайомитись на сайті інтернет магазину tdok.com.ua за посиланням https://pro100kabel.com.ua/kabelj-i-provoda/

На відміну від контрольних кабелів і кабелів управління, силові кабелі передають напругу постійно, впродовж усього часу роботи споживачу, і ця напруга не несе ніякої інформації.

Класифікація силових кабелів

Матеріал жили

Тут можливі два варіанти - мідь і алюміній. Від матеріалу залежать багато параметрів - електричний опір, механічна міцність, способи з'єднання, і звичайно ціна. Ціна грає вирішальне значення при перерізах дротів більше 16 мм², тому алюмінієвий кабель застосовують в силових установках і на введення у будинки.

Кількість дротів в жилі

Чим більше в жилі дротів, тим більше вона придатна до багатократного вигину. Плюс одножильних кабелів - дешевизна, і тому їх прокладають при стаціонарній і прихованій електропроводці.

Ізоляція і пожежна безпека

Сучасні кабелі виготовляються в основному з ізоляційною оболонкою з полівінілхлориду (ПВХ). Якщо в кабелі декілька дротів, то окрім індивідуальної, він має і загальну ізоляцію, що оберігає його від зовнішніх дій. Якісний кабель завжди має загальну ізоляцію з декількох шарів і матеріалів.

Огляд силових кабелів

Окрім ізоляційних властивостей, дуже важлива характеристика ізоляції кабелю - поведінка при пожежі. Для цього ізоляцію виконують із спеціальних матеріалів і певної конструкції. Позначення таких кабелів на прикладі поширеного кабелю ВВГ:

АВВГнг універсальний негорючий, пожежостійкий.

Схожі матеріали:
👁 754
Категорія: Прес-реліз
Теги: силовий кабель, мідь, кабель




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ