Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.07.2021

Синоптик прогнозує чисте небо над Україною та спекотне повітря


За прогнозом Sinoptik.ua під дією антициклону Україна буде перебувати приблизно до середини липня


За прогнозом Sinoptik.ua під дією антициклону Україна буде перебувати приблизно до середини липня. Непоступливе спекотне повітря визначатиме погоду в нашій країні.
,
Сонячне випромінювання все більше нагріває землю. Нам залишається тільки адаптуватися під забаганки погоди. Люди можуть пережити температуру +50 °С за умови, що вологість повітря буде низькою. При високій вологості критична температура повітря для людини +35 °С.


Синоптик прогнозує чисте небо над Україною та спекотне повітря
 

У спеку багато людей можуть відчувати погіршення фізичного стану: підвищення тиску, загострення хронічних захворювань. Для того, щоб цього не сталося, необхідно дотримуватися правил: носити головний убір, пити багато води.

Крім того, при малохмарній спекотній погоді та при слабкому вітрі погіршується екологічна обстановка. Шкідливі домішки накопичуються у приземному шарі атмосфери. У цей період краще знаходиться за містом, біля водойм. У місті найбезпечніші години - ранкові та вечірні.

У понеділок на День апостолів Петра та Павла у деяких регіонах України можуть пройти дощі. Народ помітив: «Якщо на Петра один дощ – врожай непоганий, два – добрий, а три – багатий».

На півдні країни очікується ясна погода, температура вдень до понеділка включно +29...+32 °С, у понеділок мінлива хмарність, вітер слабкий до помірного. В Одесі температура повітря буде відчуватися на 1-2 градуси вище показань термометра. У Криму дощі припиняються й встановлюється спекотна суха погода до +30 °С.
Температура води біля курортів Чорного моря до +24 °С, біля курортів Азовського моря до +26,7 °С.

У східних областях України до понеділка сонячно та спекотно, до +33 °С. Північний, північно-східний вітер слабкий до помірного. Вологість повітря вдень невелика, тому спека переноситиметься досить легко.

У Маріуполі сонячно, температура повітря вдень +31 °С, вночі +21...+22 °С. Вітер північних напрямків до 4 м/сек. Температура води на морському узбережжі до +26 °С.

На заході країни тільки у понеділок може з'явитися легка хмарність, в п'ятницю та вихідні - ясно, спекотно, вдень +28...+30 °С. Температура води в річці Тиса біля Чопа +21 °С.

У високогір'ї Карпат вдень +21...+23 °С, вночі до +14 °С. Є невелика ймовірність дощу у понеділок.
У Львові в п'ятницю ясно, у вихідні та понеділок мінлива хмарність, температура повітря вдень до +30 °С, вночі +19...+21 °С, вітер слабкий.

На півночі та в центрі країни жарко, +30...+32 °С вдень, +19...+22 °С вночі. Температура води у річці Дніпро біля Дніпра +23 °С, у Ворсклі біля Полтави +24 °С, у Десні біля Чернігова +26 °С.

У Києві денна температура повітря буде +31...+32 °С, вночі +19...+22 °С. У п'ятницю - ясно, у вихідні - хмарно з проясненнями. Вітер слабкий. Вода в Дніпрі прогріється до +25 °С. В ці дні не забуваємо про захист від спеки: одяг з натуральних тканин, сонцезахисні окуляри, головний убір.

Схожі матеріали:
👁 506
Категорія: Актуально
Теги: погода, температура води, SINOPTIK, прогноз, погода в Україні




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ