Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.03.2019

Системи поливу - переваги і недоліки


Дощування - простий і найпопулярніший тип зрошування


Кожен, хто має житло за містом, дачу або присадибну ділянку стикався з необхідністю поливу рослин - незалежно від того, що на ділянці вирощується. Вода потрібна для зростання дерев, квітів, овочів або газону. Інтернет магазин "Cylinder", який знаходиться за адресою https://cylinder.com.ua/dom_sad_i_ogorod/polivnoy_instrument/ пропонує широкий вибір системи поливу. До основних способів поливу відносяться:
  • краплинний,
  • дощовий
  • внутрішньогруповий.
Кожен має свої переваги і недоліки.


Система краплинного поливу
 

Дощування: поливна техніка від Cylinder

Простий і найпопулярніший тип зрошування, полив здійснюється шляхом розбризкування води по певному сектору. Раніше це був круг певного радіуса, сучасні тим, що дощувателі,  дають можливість секторного зрошування, що істотно зменшує втрати води, шляхом виключення площ, що не потребують поливання.

Зрошувальні системи, працюючи за принципом дощування, прості в експлуатації, мають широкий діапазон варіацій по комплектації і вартості (від простих, таких, що складаються з насоса, шланга і розбризкувача, до систем автоматичного поливу з датчиками погоди). Добре підходять для будь-якої топографічної поверхні і для більшості сільгоспкультур, для зрошування великих площ, газонів, парків, або навпаки - невеликих присадибних ділянок.

До недоліків можна віднести високі первинні капіталовкладення для якісних систем, нерівномірність розподілу води у вітряну погоду, ущільнення верхнього шару ґрунту - утворення "кірки".

Система краплинного поливу від інтернет магазину "Циліндр"

Максимально ефективний в умові економії води. Точково доносить вологу до коренів необхідних рослин, що дозволяє уникнути втрати 60-85% вологи порівняно з дощуванням. У краплинному поливі використовуються поливальні стрічки з отворами малого діаметра, зрошування може здійснюватися безперервно або по таймеру. Використовуються джерела води з малим тиском.

Добре підходить для поливу кущових рослин і овочевих культур, при цьому в прикореневій області постійно підтримується необхідний рівень вологості, що благотворно впливає на рослину.

До недоліків можна віднести часте забивання отворів, необхідність застосування фільтрів для очищення води.

Внутрішньогруповий полив

Складається з системи труб, укладених на глибині 20-30 см, з отворами під потрібними рослинами. При цьому вода поступає до коренів рослин безпосередньо, підвищуючи кількість кисню в ґрунті, створюючи необхідну вологість, знижуючи можливість появи грибкових захворювань. Цей тип зрошувальної системи зручний для внесення добрив.

До недоліків можна віднести складність правильного укладання, необхідність фільтрації води - в цьому випадку прочистити отвори, що забилися, досить складно.

З магазином Циліндр садівники-городники та дачники-любителі знають, що таке гарний урожай.

Схожі матеріали:
👁 1205
Категорія: Прес-реліз
Теги: дача, поливна техніка, Система краплинного поливу, крапельний полив, город, полив, зрошування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ