Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.10.2020

Ситуація із вакцинами від грипу на Полтавщині


Лікарі закликають людей вакцинуватися, особливо тих, хто знаходиться в зоні ризику


За прогнозами ВООЗ, в епідсезоні 2020-2021 в Україні курсуватиме 4 штами грипу.
  • штам типу А Guangdong-Maonan (H1N1),
  • штам типу А Hong Kong (H3N2),
  • штам типу В Washington (B/Victoria lineage),
  • штам типу В Phuket (B/Yamagata lineage)
Прогнозується, що епідсезон буде непростим, його значно ускладнює епідемія коронавірусу.


Ситуація із вакцинами від грипу на Полтавщині
 

Наразі в аптечній мережі області наявна вакцина корейського виробництва “ДжіСі Флю”, яка захищає від найбільш поширених в сезон 2020-2021 років штамів грипу. Станом на 29 жовтня 2020 року уже вакцинувалися 575 мешканців області.

Як пояснила Валентина Думенко, завідувачка обласним центром дитячої імунології КП «Полтавська обласна дитяча клінічна лікарня», основний захист від грипу – це вакцинація. Особливо важливо зробити щеплення в період епідемії COVID-19. Одночасне захворювання на коронавірус і грип може призвести до ускладненого перебігу цих інфекцій та навіть   до летального випадку.

Лікарі закликають людей вакцинуватися. Особливо тих, хто знаходиться в зоні ризику: медичних працівників, вчителів, викладачів та вихователів, продавців, військовослужбовців, людей похилого віку а також тих, у кого є хронічні захворювання.

Оскільки щеплення від грипу не входить до обов’язкового переліку Національного календаря щеплень, вакцину можна придбати тільки власним коштом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубенський медичний коледж відзначив 90-річчя від дня створення

Розповідає Олена Дороган, сімейний лікар ЦПМСД №1 ПМР: «Краще не ризикувати і зробити щеплення, особливо людям з груп ризику, –  це захистить їх від ускладнень. Якщо вакцинована людина захворіє на грип, його перебіг буде значно легший і не призведе до серйозних  ускладнень. Вакцину придбавають у аптечній мережі. При цьому для ознайомлення варто попросити сертифікат на неї. До поліклініки вакцина доставляється з дотриманням так званого «холодового ланцюга», щоб вона не втратила своєї якості. Варто також зберігати чек”.

Валентина Думенко додала, що наявна сьогодні у аптечній мережі області  вакцина «ДжіСі Флю» – трьохвалентна, призначена для захисту від трьох видів вірусу грипу.

КП «Полтавськиий обласний центр громадського здоров’я».


Схожі матеріали:
👁 422
Категорія: Актуально
Теги: вакцини, грип, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ