Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.05.2015

Соціальна складова ЗНО: чому знизили експертний пороговий бал?


Цьогоріч 23 390 абітурієнтів не набрали пороговий бал


Соціальна складова ЗНО: чому знизили експертний пороговий бал?Цьогоріч 23 390 абітурієнтів не набрали пороговий бал, відтак вони не зможуть далі проходити ЗНО та не зможуть вступати до вишів.

Про це повідомив директор УЦОЯО Ігор Лікарчук під час прес-конференції, передає Укрінформ.

«Цього року вперше було визначено пороговий бал «склав не склав». Експерти знизили пороговий бал до 22 балів, це означає, що 8,5% або 23 390 абітурієнтів - це ті, хто тест з української мови та літератури не склали, і в базі даних проти них стоїть прочерк",- сказав Лікарчук.

За його словами, спочатку на основі статистико-математичних методів УЦОЯО визначив пороговий бал як 25 тестових балів, це означало, що 13,3% або 35 598 тисяч абітурієнтів не проходять далі.

Як зазначив Лікарчук, за чинними нормативними документами цю цифру мала затвердити експертна рада, яка за пропозиціями представників університетів про зниження порогового балу знизила його до 22.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малозабезпеченим сім'ям із землею дозволили дати допомогу

"Як на мене, то це рішення, щоб прийняти до університетів якомога більше, незалежно від рівня знань, перетворити університети на заклади соціального захисту",- зазначив Лікарчук.

Схожі матеріали:
👁 859
Категорія: Прес-реліз
Теги: лікарчук, пороговий бал, ЗНО




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ