Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.06.2018

Соціальний захист жителів Гребінківської ОТГ


По Програмах соціального захисту по Гребінківській ОТГ на 2018 рік передбачено кошти в сумі 459 тис.148 грн.


Соціальний захист жителів Гребінківської ОТГПри Гребінківській міській раді діє Програма соціального захисту окремих незахищених категорій населення міста, яка передбачає надання матеріальних допомог незахищеним верствам населення.

Це, в першу чергу, допомога інвалідам, пенсіонерам, тяжко хворим, особам, які опинились в складних та екстремальних життєвих обставинах.

Починаючи з січня і по цей час до Гребінківської міської ради звернулось 209 жителів Гребінківської ОТГ. Всі звернення розглянула комісія з питань розгляду заяв щодо призначення матеріальних допомог, до складу якої входять представники соціального захисту, охорони здоров’я, депутати міської ради. Відповідно до рішення комісії надано матеріальних допомог 209 жителям Гребінківської ОТГ на суму 128 тис. 200 грн., в тому числі:
 
- воїнам-інтернаціоналістам, які приймали участь у військових конфліктах за межами України на суму 10 тис. 500 грн.;

- до 32 річниці Чорнобильської катастрофи ліквідаторам I-II категорії аварії на ЧАЕС видано матеріальну допомогу на суму 19 тис. 200 грн.

Інвалідам та учасникам бойових дій другої світової війни 1941-1945 років, яких на сьогоднішній день залишилось дуже мало, матеріальна допомога видається два рази на рік - до дня Перемоги та дня визволення м.Гребінка від фашистських загарбників.

Відповідно до цієї програми згідно рішення 6 сесії VII скликання від 24.04.2018 року №201 районному бюджету для Гребінківського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на оплату послуг по перевезенню дітей до Лубенського міського центру реабілітації виділені кошти в сумі 15 тис. 187 грн., а також бюджету м.Лубни для Лубенського міського центру реабілітації дітей-інвалідів для надання соціальної реабілітації дітям-інвалідам з Гребінківської ОТГ виділені кошти в сумі 30 тис. 213 грн.

Відповідно до рішень 8 сесії VII скликання від 08.06.2018 року №278, №279 виділені кошти районному бюджету для Гребінківської центральної районної лікарні на придбання слухового апарату дитині-інваліду в сумі 25 тис.грн. та придбання інсуліну на суму 40 тис.грн.

Крім того, при Гребінківській ОТГ діє Програма підтримки військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей. Відповідно до цієї програми звернулось 19 учасників АТО, яким надано допомогу для вирішення соціально-побутових питань та лікування на суму 19 тис.грн.

Взагалі по Програмах соціального захисту по Гребінківській ОТГ згідно рішень міської ради на 2018 рік передбачено кошти в сумі 459 тис.148 грн.

Схожі матеріали:
👁 1186
Категорія: Соціальний захист
Теги: Гребінка, ОТГ, кошти, Соціальний захист




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ