Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.01.2019

Соціальний захист жителів Гребінківської ОТГ


Дія Програм соціального захисту в 2019 році буде продовжуватись


Соціальний захист жителів Гребінківської ОТГПротягом 2018 року при Гребінківській міській раді діяли програми соціального спрямування. Програма соціального захисту окремих незахищених категорій населення Гребінківської об’єднаної територіальної громади передбачає соціальний захист малозабезпечених верств населення громади - інвалідів, дітей-інвалідів, малозабезпечених та багатодітних сімей, ветеранів війни, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС І-ІІ категорій, онкологічних хворих, сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Відповідно до цієї Програми в 2018 році матеріальну допомогу на лікування отримали 184 особи на суму 262 тис. 450 грн., в тому числі на придбання слухових апаратів 3-м дітям-інвалідам в сумі 86 тис.50 грн.

Матеріальну допомогу на поховання осіб, які не досягли пенсійного віку та на момент смерті не працювали, не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні виплачено в сумі 12 тис. грн.
Матеріальну допомогу учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС І-ІІ категорії виплачено до 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи та до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС в сумі 37 тис.200 грн.

Інвалідам та учасникам бойових дій другої світової війни 1941-1945 років, яких на сьогоднішній день залишилось дуже мало, матеріальна допомога виплачена до Дня Перемоги та Дня визволення м. Гребінки та Гребінківщини від нацистів.

Матеріальна допомога до Дня інваліда виплачена 62 інвалідам І групи в сумі 31 тис. грн. Взагалі по Програмі соціального захисту окремих незахищених категорій населення Гребінківської об’єднаної територіальної громади в 2018 році виплачено матеріальних допомог на суму 349 тис. 550 грн.

Програма підтримки військовослужбовців, учасників антитерористичної операції, учасників дій в операції Об’єднаних Сил та членів їх сімей передбачає фінансову, соціальну, психологічну підтримку учасників АТО, учасників дій в ООС, сприяє вирішенню їх соціально-побутових проблем. В 2018 році відповідно до цієї Програми матеріальну допомогу на лікування отримали 6 учасників АТО на суму 15 тис. грн., на вирішення соціально-побутових питань виплачено допомогу 27 учасникам АТО, учасникам дій в ООС на суму 27 тис. грн. До Дня Збройних Сил України 127 учасників АТО, учасників дій в ООС отримали матеріальну допомогу в сумі 63 тис.500 грн.

Програма соціального захисту воїнів-інтернаціоналістів, які приймали участь у військових конфліктах за межами України, забезпечує соціальну підтримку інвалідів, воїнів-інтернаціоналістів, членів сімей загиблих. Відповідно до цієї Програми в 2018 році також виплачені матеріальні допомоги.

Дія Програм соціального захисту в 2019 році буде продовжуватись.

Схожі матеріали:
👁 712
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: Соціальний захист




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ