Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.08.2013

Сьогодні 4 серпня - День залізничника


Свято відзначають у першу неділю серпня!


Сьогодні 4 серпня - День залізничника

Свято відзначають у першу неділю серпня!

Потяги у більшості людей асоціюються з відпусткою і відрядженнями. А от для працівників залізничного транспорту робота кипить і в свята і в будні, без вихідних і перерв. Правда, є один день в році, коли всіх службовців залізниці будуть вітати з їх професійним днем.

 Вперше в Російській імперії святкування цього дня було встановлено за наказом міністра шляхів сполучення № 68 князя і російського державного діяча Михайла Хилкова. Наказ був датований 28 червня 1896 року за старим стилем і приурочений до дня народження російського імператора Миколи I, який почав будівництво, яке значно розширило перспективи держави - створення залізниць. Тоді День залізничника, аж до революції 1917 року відзначався 25 червня.

Нова радянська влада внесла свої корективи в цю славну традицію і професійне свято працівників залізниць у 1936-му році було перенесено на 30 липня, а потім в 1940-м на перше неділю серпня і відзначається в цей день в більшості країнах СНД донині. З розпадом СРСР деякі колишні Радянські Республіки, а нині незалежні держави встановили свої, ближчі по духу дні в які стали продовжувати підтримувати цю гарну старовинну традицію - святкування Дня залізничників.

Так, в Україні офіційно це свято зараз відзначається 4 листопада і носить назву "День залізнічніка", встановлений Указом Президента України № 1140/2002 від 11 грудня 2002 року. День був приурочений події 1861 року, коли на залізничний вокзал Львова 4 листопада з Відня прибув перший пасажирський поїзд. Хоча залізничиники України як і раніше відзначають цей день в першу неділю серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 80% українських працедавців хочуть фахівців зі стаціонарною освітою - експерти

 В даний час «Укрзалізниця» у своєму потенціалі має Донецьку, Львівську, Одеську, Південну, Південно-Західну і Придніпровську залізниці, які здійснюють перевезення згідно з внутрішніми та міждержавним сполученнями. Державна адміністрація залізничного транспорту України проводить регулярні наради та круглі столи, на яких обговорюються злободенні питання, що стосуються поліпшення сервісного обслуговування пасажирів, своєчасної заміни парку вантажних і пасажирських вагонів, тепловозів і електровозів.

 У свій професійний день працівники залізничних станцій, вагонних і локомотивних депо будуть отримувати привітання, урядові нагороди і найкращі побажання. За традицією в ході урочистих заходів будуть озвучені цікаві факти і спогади, якими поділяться фахівці і ветерани галузі.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1626
Категорія: Актуально
Теги: залізниця, свято, день залізничника, Південна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ