Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.11.2019

Сьогодні ікони "Всіх скорботних радість"


Стосовно ікони «Всіх скорботних Радість», то цьому образу Бородиці молилися всі, хто перебував у великій життєвій скруті та нужді


За церковним календарем, сьогодні святої мучениці Синклітікії Негранської, а також ікони «Всіх скорботних Радість». Свята Синклітікія разом зі своїми двома доньками жила в VІ столітті та постраждала за Христову віру від Аравійського царя Дунаана.

На Синклітікії в давнину молодиці остерігалися голосно сміятися, тим більш реготати, боячись, що малі діти можуть заслабнути на голову. А ще з цього періоду риба починала залягати у глибоководні ями на зимівлю. До речі, в Україні з 1 листопада заборонено виловлювати рибу в зимувальних ямах. За кожного карася доведеться віддати 17 гривень, а за судака — 510 грн..


Сьогодні ікони "Всіх скорботних радість"
 

Стосовно ікони «Всіх скорботних Радість», то цьому образу Бородиці молилися всі, хто перебував у великій життєвій скруті та нужді. Один із древніх списків цієї чудотворної ікони знаходиться нині в Києво-Печерській лаврі. Від цього дня настають найтемніші ночі року, які триватимуть аж до Спиридона Сонцеворота – 25 грудня. “Очі у листопада — найтемніші”, казали у давнину.

Іменинники нині Вікторія, Олексій, Афанасій. 10-11 дні, Місяць у Рибах. Меркурій з 31 жовтня до 20 листопада візуально рухається ретроградно. Подібних періодів за рік трапляється не менше трьох. Ретроградний Меркурій начебто “повертає” нас у нещодавнє минуле, примушуючи заново проживати не до кінця пережиті життєві сценарії. Тож “випадкові” зустрічі можуть бути зовсім не випадковими, щось загубиться, а щось знайдеться, хтось піде, а хтось навпаки — повернеться. 

Сьогодні і завтра все відбуватиметься на тлі великої емоційної вразливості, втім зауважте, що за зростаючого Місяця, навіть гостра суперечка не матиме розвитку чи якихось катастрофічних наслідків. До речі: знаєте, чому МВФ відтерміновує надання Україні чергового траншу? Саме через ретроградний Меркурій...

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1891 –  -13,4ºС, а найтеплішим у 1930 – +15,2ºС.

Схожі матеріали:
👁 835
Категорія: Актуально
Теги: Олексій, Всіх скорботних Радість, ікона, свято, Церква, Афанасій, Вікторія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ