Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.02.2016

Сьогодні свято. День святого Валентина (День всіх закоханих)


Вважається, що День святого Валентина існує вже більше 16 століть


День святого Валентина (День всіх закоханих)14 лютого у багатьох країнах світу відзначають День святого Валентина або День всіх закоханих. Вважається, що День святого Валентина існує вже більше 16 століть, але свята Любові відомі з ще більше ранніх часів — з часів стародавніх язичницьких культур.

Наприклад, римляни в середині лютого святкували фестиваль еротизму, званий Lupercalia, на честь богині любові Juno Februata. У свята є і конкретний «винуватець» — християнський священик Валентин.

Ця історія датується приблизно 269 роком, в той час Римською Імперією правив імператор Клавдій II. Воююча римська армія відчувала гостру нестачу солдатів для військових походів, і воєначальник був переконаний, що головний ворог його «наполеонівських» планів — шлюби, бо одружений легіонер про славу імперії думає набагато менше, ніж про те, як сім'ю прогодувати. І, щоб зберегти в своїх солдатах військовий дух, імператор видав указ, що забороняє легіонерам одружуватися.

Але закохуватися-то солдати від цього не стали менше. І до їх щастя знайшлася людина, яка, не лякаючись імператорського гніву, став таємно вінчати легіонерів з їх коханими. Їм був священик на ім'я Валентин з римського міста Терні (Valentine Терні). Мабуть, він був справжнім романтиком, тому що його улюбленими розвагами було мирити посварених, допомагати писати любовні листи і дарувати на прохання легіонерів квіти предметам їх пристрасті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поздравления ко Дню Святого Валентина

Ясна річ, як тільки про це дізнався імператор, він вирішив його «злочинну діяльність» припинити. Валентина засудили до страти. Трагедія ситуації була ще й у тому, що і сам Валентин був закоханий в дочку тюремника. За день до страти священик написав дівчині прощального листа, де розповів про свою любов, і підписав його «Твій Валентин».

Прочитано воно було вже після того, як його стратили. Згодом, як християнський мученик, що постраждав за віру, Валентин був канонізований католицькою церквою. А в 496 році римський Папа Геласиус (Геласій I) оголосив 14 лютого Днем святого Валентина.

  День Святого Валентина

Схожі матеріали:
👁 899
Категорія: Актуально
Теги: День Святого Валентина, свято, День всіх закоханих, лютий




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ