Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.03.2014

Сьогодні відзначають Міжнародний жіночий день


8 березня - Міжнародний жіночий день


Сьогодні відзначають Міжнародний жіночий день

8 березня - Міжнародний жіночий день - в який відзначаються досягнення жінок у політичній, економічній і соціальній сферах, святкується минуле, сьогодення і майбутнє жінок планети.

Свято відзначається Організацією Об'єднаних Націй, а в деяких країнах - Україні, Росії, Азербайджані, Вірменії, Білорусі, - цей день є національним святом.

У 1910 році в Копенгагені відбулася 2-а Міжнародна конференція працюючих жінок. Лідер жіночої групи соціал-демократичної партії Німеччини Клара Цеткін висунула ідею святкування Міжнародного жіночого дня. Вона запропонувала, щоб Жіночий день відзначався щорічно в кожній країні в один і той же день. Метою цього свята Цеткін назвала боротьбу жінок за свої права.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Про що мріють полтавки?

Цікаво, що ідея проведення Міжнародного жіночого дня вперше виникла саме на початку 20 століття, коли промислово розвинений світ переживав період експансії і потрясінь, демографічного буму і зародження радикальних ідеологій.

Хоча існує думка, що перший в історії "марш порожніх каструль" текстильниць Нью-Йорка, який пройшов 8 березня 1857, став однією з передумов святкування Міжнародного жіночого дня.

УНН


Схожі матеріали:
👁 1064
Категорія: Актуально
Теги: свято, 8 березня, Міжнародний жіночий день




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ