Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.10.2016

Спільне засідання виконавчого комітету та профільних постійних комісій Гребінківської міської ради


Спільне засідання виконавчого комітету та профільних постійних комісій Гребінківської міської ради


Спільне засідання виконавчого комітету та профільних постійних комісій Гребінківської міської ради12 жовтня в сесійній залі міської ради було проведено спільне засідання виконавчого комітету та профільних постійних комісій Гребінківської міської ради:
з питань бюджету, фінансів, підприємництва, управління майном;
з питань соціально-економічного розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту, земельних відносин, екології, раціонального природокористування;
з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування та інформаційного забезпечення.
В роботі спільного засідання взяли участь керівники комунальних підприємств міста, керівники загальноосвітніх, дошкільних, пошкільних навчальних закладів, які знаходяться в місті, представники ОСББ «Сезон-2016», заступник начальника Полтавської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Іщук Юрій Олександрович,  начальник Гребінківського міського відділення поштового зв’язку Якименко Тетяна Олексіївна, директор територіального сервісного центру № 5347 регіонального сервісного центру МВС України в Полтавській області Гармага Тетяна Анатоліївна, консультанти Асоціації міст України – Полупан Олександр Анатолійович, Дудка Ірина Анатоліївна, Саїдова Анжеліка Саїдовна.

На засіданні обговорено ряд важливих питань. З питання надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад, про результати громадського обговорення, яке проведене 26 веренсня п.р. на засіданні Клубу громадського діалогу, та підготовки даного питання до розгляду на засіданні 8-ї сесії Гребінківської міської ради доповідала секретар ради Цапенко Л. В. В обговоренні взяли участь міський голова Колісніченко В.І., консультанти Асоціації міст України – Полупан Олександр Анатолійович, Дудка Ірина Анатоліївна, Саїдова Анжеліка Саїдовна, депутати міської ради.

Виступаючі відмітили, що реформа децентралізації влади – найважливіша реформа, яка відбувається в Україні. Тільки розвиваючи місцеве самоврядування, ми зможемо досягти позитивних змін і результатів. Формування спроможних громад – об’єднаних територіальних громад, одна із складових вище зазначеної реформи. На сьогоднішній день держава передає об’єднаним громадам не лише більше повноважень, а й більше  фінансових надходжень, у вигляді  більших податків, які формують дохідну частину бюджету громад.

Такі громади, отримують прямі субвенції з державного бюджету на розвиток своїх територій, мають можливість залучати кошти державного фонду регіонального розвитку та міжнародних проектів. Міським головою 23 вересня 2016 року підписане розпорядження про ініціативу щодо добровільного об’єднання територіальних громад Березівської сільської ради, Слободо-Петрівської сільської ради, Тополівської сільської ради, Короваївської сільської ради, Мар’янівської сільської ради,  Григорівської сільської ради, Кулажинської сільської ради,  Майорщинської сільської ради, Наталівської сільської ради, Овсюківської сільської ради, Олександрвської сільської ради, Рудківської сільської ради, Сербинівської сільської ради, Стукалівської сільської ради, Тарасівської сільської ради - Гребінківського району, Лазірківської сільської ради Оржицького району та міста Гребінка в об’єднану міську територіальну громаду з центром у м. Гребінка.

Громадські обговорення з даного питання вже проведено не лише в місті, а й в Слободо-Петрівській, Березівській, Тополівській сільських радах. Відповідно до ініціативи міського голови, передбачається, що об’єднана громада об’єднає 16 сільських громад, якщо вони приймуть рішення про надання згоди, і 1 міську. Поки, що прикладів таких великих об’єднань в Україні не має. Головне,  щоб сільські громади, отримавши пропозицію від міської ради щодо добровільного об’єднання, не зволікали з відповіддю, а провели громадські обговорення з даного питання та прийняли рішення сесій про надання згоди чи про відмову.

На засіданні розглянуто також проекти рішень ради про затвердження міських Програм розвитку поштового зв’язку м. Гребінка на 2016-2018 роки та Програми підтримки розвитку територіального сервісного центру № 5347 регіонального сервісного центру МВС України в Полтавській області. Відповідно до Програми розвитку поштового зв’язку передбачено виділити кошти з бюджету міста в розмірі 35 тис. грн. на ремонт приміщення міського відділення поштового зв’язку № 2, яке розміщене на вул. Магістральній 84, та відновлення його роботи. З даного питання виступив заступник начальника Полтавської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Юрій Іщук.

Про роботу  територіального сервісного центру № 5347 регіонального сервісного центру МВС України в Полтавській області розповіла керівник установи Гармага Тетяна Анатоліївна.

Також було схвалено проекти рішень про внесення змін та доповнень до міських програм, звіт про виконання бюджету міста за 9 місяців, програми розвитку гандболу, міні-футболу, хокею та інші. Досить жвавим було обговорення питання про передачу житлового будинку № 126 по вул. Магістральній з балансу Комбінату комунальних підприємств на баланс новоствореного ОСББ «Сезон-2016».

Схожі матеріали:
👁 1059
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: міська рада, Гребінка, виконавчий комітет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ