Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.06.2020

Способи догляду за чоловічими вишиванками


Після прання вишиванки обов’язково потрібно з неї струсити всю воду, але не викручувати її.


Вишиванки – це найкращий національний одяг, який не лише несе в собі традицію та культуру українського народу, але й завжди виглядає модно та стильно. Цей одяг слід носити не лише у дні національних свят, але й у повсякденному житті.

За вишитим одягом слід правильно доглядати, для того щоб він якнайдовше зберігав свої якості та зовнішній вигляд. Спеціалісти рекомендують не лише позбавитися від молі в тому місці, де зберігається одяг, але й дотримуватися відповідних правил по прасуванню та сушці цих речей.

Способи догляду за чоловічими вишиванками

Як прати вишиванки?

Вишиті сорочки чоловічі у Львові сьогодні можна придбати по вигідним цінам. Такий предмет одягу рекомендують прати лише вручну і не використовувати для цього пральної машини. Для початку рекомендують замочити сорочку у мильній воді без будь-яких відбілювальних засобів. Гарного результату можна добитися лише тоді, коли замість прального порошку або мила, можна буде використовувати мильну стружку. При наявності плями її можна злегка потерти, але області де знаходиться вишивка потрібно уникати. При полосканні потрібно використовувати теплу воду.

Якщо ж треба швидко попрати вишиванку й не хочеться робити це самостійно, тоді можна скористатися машинкою. В такому разі рекомендується виставити делікатний режим з невисокою температурою та без викручування.

Сушіння вишиванок

Після прання вишиванки обов’язково потрібно з неї струсити всю воду, але не викручувати її. Для максимально швидкого ефекту можна загорнути сорочку в рушник, котрий поступово перейме на себе вологу. Сушити вишитий виріб потрібно на горизонтальній поверхні, обережно розклавши сорочку по всій довжині. Також, не можна дозволяти сорочці сушитися під прямим сонячним світлом, щоб якнайдовше зберегти всі барви вишивки.

Прасування вишиванок

Попри всі звичаї, спеціалісти завжди рекомендують починати прасувати вишитий одяг лише тоді, коли він ще вологий. Сама праска має бути не дуже гарячою, а помірно розігрітою. Прасування також потрібно робити лише на вивернутій стороні з марлею. Після завершення процесу прасування, слід розвісити вишиванку на вішак, а не одразу ховати її в шафу.

Розібравшись з усіма правилами догляду за одягом з елементами вишивки, можна почати обирати для себе якісне вбрання. Великий вибір вишиванок розміщено на офіційному сайті інтернет-магазину https://ukrglamour.com.ua/. Там є великий вибір товарів для дорослих і дітей по вигідним цінам.



Схожі матеріали:
👁 1181
Категорія: Прес-реліз
Теги: Сушіння вишиванок, як прати вишиванку, прасування, праска, Прасування вишиванок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ