Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.10.2016

Справжній учитель - це той, хто щиро любить дітей і свою професію


Справжнім вчителем може стати лише той, хто щиро любить дітей і свою професію


Справжній учитель - це той, хто щиро любить дітей і свою професіюОдним із напрямків роботи об’єднання "До джерел вічності”, що діє при районному краєзнавчому музеї, є пошанування людей різних професій.

Напередодні Дня працівників освіти завідуюча музеєм Людмила Андріївна Безвиненко, сама педагог з великим стажем роботи, запросила до "Гребінчиної світлиці" на розмову вчителів району та запропонувала присутнім поділитися своїми досягненнями, успіхами, викристалізувати головне, без чого не буде справжнього вчителя.

Тон розмові задала вчителька з багаторічним стажем роботи, активний краєзнавець та громадський діяч Марія Кузьмівна Харченко (Мар’янівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Є. П. Гребінки), продовжили її досвідчений і шанований вчитель початкових класів Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №4, беззмінний керівник лялькового театру Надія Іванівна Єгорова, вчитель початкових класів Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №4, організатор клубу добрих справ для молодших школярів Валентина Андріївна Литвиненко, вчитель російської мови та зарубіжної літератури Гребінківської гімназії, а зараз Стукалівської ЗОШ І-ІІІ ст., що в основу своєї роботи ставить співпрацю вчителя, учнів та батьків, Людмила Михайлівна Пасічна.

Висловили впевненість, що не помилились у своєму виборі професії вчителя та поділились своїми успіхами на педагогічній ниві їх молодші колеги: вчитель початкових класів Ірина Миколаївна Колесник та вчитель історії Олександра Олександрівна Хворостян (Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ст. №1)та вчитель початкових класів, майстриня-вишивальниця Наталія Анатоліївна Акусова (Гребінківська ЗОШ І-ІІІ ст. №2). Наталія Анатоліївна також пригостила присутніх смачним тортом, спеченим власноруч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: І (районний) етап ХХ математичних змагань імені М.В. Остроградського

Всі виступаючі згадували своїх улюблених вчителів: і тих, що працюють, і тих, хто на заслуженому відпочинку, і тих, кого вже немає з нами, щиро дякували за їх працю, вітали вчительську спільноту з наступаючим Днем учителя.

Вірш про школу гарно прочитала для вчителів Настя Лисенко, а учасники хорового колективу “Берегиня” (керівник Ніла Олександрівна Луценко, яка довгий час пропрацювала у музичній школі і теж поділилася своїми спогадами про педагогічну роботу) подарували присутнім чудові пісні. Щирою подякою за нелегку вчительську працю прозвучали рядки з нового вірша Ніни Павлівни Третяк “Вчителю”.

Справжнім вчителем може стати лише той, хто щиро любить дітей і свою професію. Це спільна думка усіх вчителів, що завітали на зустріч у “Гребінчину світлицю".
Гребінчин карй

ВЧИТЕЛЮ

Вчителю,осінні ранки кличуть
Засівати Острів Знань безмежний.
Журавлі світанком закурличуть
І вразливе серце розбентежать.

Стільки літ, а все, немов уперше:
Клас і дошка, і дитячі очі,
І вогонь, що з серця свого креще...
Вчителі - найкращі в світі зодчі!

Ліплять космонавта, журналіста,
Водія потужного експресу,
Тренера, народного артиста,
Вченого, хірурга, поетесу...

В кожному - учителя частина,
В кожному - знання його багаті.
Він з людини створює Людину,
Щоб було із кого приклад брати.

Вчителю, пора осіння срібна
У житті і долі неминуча.
Не чекаєш золота і срібла -
Тільки вдячних і розумних учнів.
(Ніна Третяк)

Схожі матеріали:
👁 988
Категорія: Шкільний екран
Теги: Дня працівників освіти, вчитель, Людмила Безвиненко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ