Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.10.2017

Старший секретар Гребінківського суду розповіла про свій робочий день


Проект «Відкритий суд»


Старший секретар Гребінківського районного суду Полтавської області Черниш Валентина АнатоліївнаУ Гребінківському районному суді Полтавської області віднедавна запроваджено проект «Відкритий суд», в рамках якого діє захід «Робочий день судді»

Старший секретар Гребінківського районного суду Полтавської області Черниш Валентина Анатоліївна, розповіла про свій робочий день»:


" Сьогодні 9 жовтня 2017 року і настала моя черга прийняти участь у проекті «Відкритий суд». Я – Черниш Валентина Анатоліївна, працюю на посаді старшого секретаря Гребінківського районного суду Полтавської області.

В мої обов’язки входить: організація та належна робота канцелярії суду, розподіл обов’язків між працівниками канцелярії суду та контроль за виконанням їх функціональних обов’язків; контроль за веденням документів первинного обліку, номенклатурних справ; організація прийому, реєстрації та розподілу кореспонденції, що надійшла до суду; здійснення контролю за направленням судових справ із скаргами, поданнями до інших інстанцій, своєчасним та якісним зверненням судових рішень до виконання; забезпечення своєчасного та якісного складання звітів судової статистики; проведення з працівниками Гребінківського відділення прокуратури та Гребінківського ВП ГУНП взаємозвірки, щодо повноти обліків рішень про прийняття для розгляду кримінальних проваджень та результатів розгляду кримінальних справ, крім цього на мене покладені обов’язки реєстрації, обліку та виконання клопотань досудового слідства, обвинувальних актів, подань в порядку виконання вироків, загалом усіх кримінальних проваджень та інше.

Отже, 9 жовтня 2017 року 8-00 година ранку.

Взагалі я люблю приходити на роботу раніше, не поспішаючи. Коли заходиш у приміщення поли ще вологі прибиральниця прибирає рано вранці до приходу працівників суду, відвідувачів ще немає скрізь тиша. Подумки продумую план роботи на день, перевіряю контролі (вироки, ухвали, які набрали чинності та інші).

Сьогодні набрали чинності дві ухвали про звільнення від покарання по амністії (Закон України «Про амністію» від 22.12.2016 року), одна ухвала про звільнення від покарання з випробуванням у зв’язку з закінченням визначеного судом іспитового строку та одна ухвала про рострочку виплати несплаченої суми штрафу. Для його виконання необхідно роздрукувати супровідні листи всім учасникам судового процесу (прокурору, представнику районного сектору з питань пробації та звільненому від покарання), а також ухвали, які необхідно прошити, пронумерувати, проставити дату набрання законної сили та віднести судді, яка виносила рішення по данній справі для підписання.

Крім того, набрали чинності два вироки, один із засуджених проживає у Лубенському районі, для того щоб виконати вирок, мені необхідно направити розпорядження про набрання вироком законної сили за місцем проживання засудженого і тому мені потрібна адреса Лубенського міськрайонного відділу з питань пробації, військомату. Адресу мені підкаже наш всезнаючий інтернет. Для виконання вироків мені потрібно не менше однієї години часу на справу, а може і більше (якщо у вироці вказані речові докази та стягується судовий збір за проведену експертизу), також необхідно роздрукувати супровідні листи, вироки, які потрібно завірити належним чином, віднести на підпис, а потім направити.

Вся переписка приєднується через систему Д-3 (автоматизовану систему документообігу суду) до статистичної картки відповідного кримінального провадження.

Але мої сподівання на те, що я зможу присвятити час тільки виконанням вироків та ухвал, не здійснились. До віконця «Прийом громадян» підійшов працівник поліції і надав для реєстрації клопотання про арешт майна, яке одразу необхідно зареєструвати, завести статистичну картку, здійснити автоматизований розподіл між слідчими суддями.

По плану роботи я повинна сьогодні відправити статистичний звіт під назвою «1-МЗС» до Апеляційного суду Полтавської області (подібний звіт ми направляємо до ТУ ДСАУ в Полтавській області), але до цього звіту додаються ще списки про стан оперативності розгляду цивільних та кримінальних справ. Це не займає багато часу, якщо він складений своєчасно і без помилок. Після відправки, знову повертаюсь до виконання. Знаходжу вільних п’ять хвилин та передаю по списку справи до архіву нашому архіваріусу.

Так непомітно пройшов іще один день. Так проходить життя день за днем, тиждень за тижнем, рік за роком ... . Зараз осінь - сумна пора року, але осінь і в моєму житті, незабаром вихід на пенсію… . Трохи сумно, але я впевнена, що під керівництвом нашої цілеспрямованої молоді все буде добре! Щасти Вам! Дякую за увагу !"


Старший секретар Гребінківського суду Черниш Валентина


Схожі матеріали:
👁 943
Категорія: Актуально
Теги: Черниш Валентина, Секретар, Суд, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ