Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.06.2020

Строки військової служби та грошове забезпечення при прийнятті на військову службу за контрактом


Грошове забезпечення військовослужбовця залежить від займаної посади, військового звання, кваліфікації, терміну проходження військової служби.


Строки військової служби при прийнятті на військову службу за контрактом осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

Для громадян України, які вперше прийняті на військову службу за контрактом, встановлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні:
  • з військовослужбовцями, прийнятими на посади рядового складу — строком на 3 роки;
  • з військовослужбовцями, прийнятими на посади сержантського і старшинського складу — строком від 3 до 5 років залежно від згоди сторін;
  • з військовослужбовцями, які приймаються на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення правового режиму воєнного стану — до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію;
  • з військовослужбовцями строкової військової служби та військовослужбовцями військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які під час дії особливого періоду вислужили не менше 11 місяців, осіб, звільнених з військової служби під час дії особливого періоду, які приймаються на військову службу за контрактому період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану (настання воєнного часу) або оголошення рішення про демобілізацію — строком на 6 місяців.
(У разі закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію дія таких контрактів припиняється достроково). Стаття 231. Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” «N2232-ХІI—1992 року (із змінами).

Строки військової служби та грошове забезпечення
 

Грошове забезпечення військовослужбовця рядового, сержантського складу

Грошове забезпечення військовослужбовця залежить від займаної посади, військового звання, кваліфікації, терміну проходження військової служби. На сьогоднішній час грошове забезпечення осіб рядового, сержантського та старшинського складу становить від 7000 до 8500 грн.

Один раз на рік надається:
  • матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових  питань у розмірі місячного окладу грошового утримання (на підставі відповідних підтверджуючих документів)
  • грошова допомога на оздоровлення у разі надання щорічної чергової відпустки, у розмірі місячного грошового забезпечення.
При переїзді до нового місця військової служби в інший населений пункт виплачується грошова допомога у розмірі 100% місячного грошового забезпечення на військовослужбовця та 50% місячного грошового забезпечення на кожного члена сім’ї.

Вакансії, які існують у Десантно-штурмових військах Збройних Сил України
Інформація про наявність вакансій за військові частини Десантно-штурмових військ Збройних Сил України знаходяться у обласних та районних військових комісаріатах України. Перелік вакантних посад, щомісячно оновлюється на підставі заявок з військових частин ДШВ ЗС України.

В 199 навчальному центрі Десантно-штурмових військ Збройних Сил України проводиться підготовка військовослужбовців за контрактом за наступними спеціальностями:


Строки військової служби та грошове забезпечення


Схожі матеріали:
👁 815
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: контракт, військовослужбовець, Грошове забезпечення військовослужб




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ