Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.02.2021

Сучасний чайний сервіз: який він?


Чайний набір може свідчити про ваше положення в суспільстві і про достаток


Пити чай в Україні люблять не менше, ніж в Англії. Тільки у нас немає для цього відведеної години, як у англійців. Ми можемо пити чай хоч десять раз на день, була б приємна компанія. А якщо ще і пити настільки дорогоцінний напій з красивої чашки та підливати заварку з чудового чайничка, так взагалі чаювання буде доставляти справжнє задоволення.

Чайний сервіз

Чайний сервіз не втік в минуле, його продовжують активно дарувати на весілля та ювілеї. Такий сервіз займає «чільне» місце в скляних шафах для зберігання посуду. Інша справа, що його вкрай рідко використовують, а даремно. По тому, в якій чашці ви подаєте гостям чай, може бути оцінене ваше до них ставлення. Наприклад, в царських родинах використовували тільки найдорожчі і дуже красиві сервізи. Чайний набір може також свідчити про ваше положення в суспільстві і про достаток. І навіть якщо ви просто хочете отримувати естетичне задоволення від чаювання, пора обзавестися красивим сучасним чайним сервізом. Наша стаття допоможе вам з вибором.


Сучасний чайний сервіз: який він?
 

Сучасний ринок пропонує величезний вибір чайних сервізів на будь-який смак і колір: від класичних порцелянових до сучасних арт-виробів ручної роботи. Однак з таких чашок не завжди зручно в прямому сенсі пити чай, але ж гарне виконання не повинно позбавляти істинного призначення чашки - з неї п'ють! Так що перш ніж придбати чашку з цікавим дизайном, подумайте, а чи зможете ви з неї взагалі пити.

Важливий фактор у виборі сервізу - матеріал виготовлення.

Перерахуємо найпопулярніші матеріали:

Фарфор

Класичний варіант сервізу, саме він вважається самим затребуваним на ринку. Саме порцеляновий сервіз дарують на весілля і розливають в нього чай на сімейних урочистостях. Перевірити якість порцеляни можна просто постукавши по краю чашки, вона повинна відповісти вам мелодійним звучанням.

Якість виробу визначають за звучанням. Легке постукування по краю вироба тонкою паличкою відгукується мелодійним звуком.

Особливою різновидом порцеляни є кістяний фарфор (при його виготовленні в нього додають подрібнені кістки тварин). Така технологія виробництва дозволяє витончувати стінки посуду і при цьому зберігати її міцність, а також надавати посуді неповторну білизну. Коштує такий фарфор на порядок дорожче.

Фарфор можна використовувати в мікрохвильовій печі і в посудомийній машині, якщо тільки на чашках не нанесено малюнок з позолотою або іншим металом. Хоча сумнівно, що ощадливі господарі відправлять свої дорогоцінні чашки, що вимагають дбайливого догляду, в бездушні машини.

Кераміка

Більш демократичний за ціною варіант, але також і менш міцний. За статистикою саме керамічний посуд займає більше місця на посудних полицях українців. Воно й зрозуміло: прийнятна ціна, краса виконання, зручність використання як в мікрохвильовці, так і в посудомийці. Керамічний посуд досить міцний, а розписати його можна в різних стилях. Фарба на ньому тримається досить довго, швидше ви ненавмисно розіб'єте чашку, ніж викинете через потьмянілість кольору.


Сучасний чайний сервіз: який він?
 

Вибираючи керамічний сервіз, переконайтеся, що на ньому немає сколів і тріщин, а глазур'ю рівномірно покрита вся поверхня чашки або тарілки, в тому числі дно.

Фаянс

Посуд з фаянсу був вельми популярним за радянських часів, в основному завдяки своїй ціні і легкодоступності, а за зовнішнім виглядом він схожий на порцеляновий. У повсякденному використанні такий посуд дуже практичний, він легко переносить будь-які механічні дії як в мікрохвильовці, в посудомийці, так і частому ручному митті.

Скло

Сервіз саме з цього матеріалу претендує стати найсучаснішим. Новітні технології виготовлення дозволили придбати склу унікальні властивості:
  • міцність,
  • термостійкість,
  • низька пористість.
Це дозволяє захищати посуд від хімічних миючих засобів. На скло також можна наносити фарбу і створювати різні красиві варіанти сервізів.

Кришталь

Рідкісна господиня зважиться придбати сервіз з кришталю. Цей матеріал вимагає особливого ніжного догляду. Миття кришталевих виробів займає багато часу і спеціальних засобів (ні в якому разі не можна ставити її в посудомийну машину). Однак це компенсується надзвичайно красивим виконанням сервізів. Якщо у вас є час і бажання, то кришталевий чайний сервіз буде унікальним придбанням.

Пластмаса

Модний і дешевий сьогодні матеріал. Звичайно, він не створений для естетичних чайних церемоній, але якщо у вас намічається чай на природі, то цілком можна використовувати і такий варіант сервізу. А дитяче свято він тільки прикрасить. Та й посуд залишиться в цілості.

З чого складається чайний сервіз?

Класичний чайний сервіз повинен включати в себе:
  • чайник;
  • чашки;
  • маленькі чайні блюдця;
  • цукорниця;
  • молочник;
  • підставка для лимона;
  • піалки для варення, печива.
Головне, звичайно, перші три пункти, іншого може і не бути, але все ж любителі чайних церемоній оцінять ваші старання.

Чайний сервіз
 

Традиційно сервізи розраховані на шість персон, але сьогодні все частіше з'являються набори на чотирьох і навіть на двох.

Вибираючи сервіз, подумайте про те, як він впишеться в ваш інтер'єр. Любителі фольклору по достоїнству оцінять сервізи, виконані в стилі хохломи або гжелі. Однак такі народні мотиви оцінять далеко не всі.

Тож, краще вибрати сучасний скляний чайний сервіз, який впишеться в будь-який інтер'єр, буде радувати вас, ваших близьких і ваших гостей. Виглядає він так, а колір можна змінювати в залежності від кольору чаю: чорний, зелений, трав'яний, каркаде.

Приємного вам чаювання!

Схожі матеріали:
👁 514
Категорія: Прес-реліз
Теги: цукорниця, підставка для лимона, чашки, Чайний набір, піалки, молочник, Чайний сервіз, чайні блюдця, чайник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ