Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.10.2017

Суддя Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий день


Професія судді є однією з найбільш складних і важливих


Суддя Гребінківського районного суду Шевченко Віра МиколаївнаУ Гребінківському районному суді Полтавської області віднедавна запроваджено проект «Відкритий суд», в рамках якого діє захід «Робочий день судді»

Суддя Гребінківського районного суду Полтавської області Шевченко Віра Миколаївна, розповіла про свій робочий день»:


"Метою цього проекту є ознайомлення громадськості не лише із переліком справ, які щоденно розглядаються в цьому суді, але й пізнання самої професії судді та особисто суддів, які працюють у Гребінківському районному суді Полтавської області.

Професія судді викликає неабиякий інтерес у пересічного громадянина. Останнім часом на телебаченні користуються популярністю різні телевізійні проекти, в яких відтворюються судові засідання, створено безліч цікавих фільмів, серіалів.

Прикро констатувати, але сьогодні телеефір наповнений здебільшого негативною інформацією, яка відображає викривлену інформацію стосовно судової гілки влади.

Професія судді є однією з найбільш складних і важливих, адже саме суддя несе персональну відповідальність та правильність трактування законів, за розгляд кожної справи. Суддя вирішує долі людей, тому повинен усвідомлювати, що помилкове рішення може зламати чиюсь людську долю. Суддя повинен щоденно проявляти себе справедливими та законними рішеннями.

Повсякденна судова робота висуває найсуворіші вимоги до судді. Людина цієї професії повинна бути самостійною, принциповою, неупередженою та толерантною, вихованою, рішучою та водночас уміти володіти собою, стримувати себе, мати тверді переконання та прагнути до їх реалізації незалежно від зовнішнього впливу.

Життя кожної людини багатогранне та наповнене різноманітними ситуаціями, які подекуди вирішувати приходиться саме у стінах суду.

Варто вказати, що робота суду є досить складною і весь процес може бути досконалим лише тоді, коли всі його механізми працюють вчасно та злагоджено. Йдеться саме про апарат суду, а тому доречно підкреслити, що здійснення судочинства неможливо без щоденної кропіткої роботи працівників апарату та патронатної служби (помічників).

Оминаючи формальні подробиці, перейду до робочого понеділка. Наразі на мене покладено тимчасово виконувати обов’язки голови суду.

Сьогоднішній день розпочався із вивчення різних процесуальних документів, підписання листів, накладання резолюцій на поштову кореспонденцію, тощо.

Далі відбулася нарада з помічником, ми вирішували завдання на прийдешній робочий тиждень, оскільки саме планування дозволяє правильно розподіляти час та сприяє продуктивності.

Постійне надходження нових справ, які розподіляються в автоматизованому порядку на відповідного суддю, потребує оперативного опрацювання. Повне дослідження матеріалів справ на стадії відкриття провадження є запорукою ефективного вирішення спірних правовідносин.

Від 10 год відбулося декілька судових засідань. Цього дня, як завжди, проводилося вивчення матеріалів судових справ, доопрацювання проектів судових рішень, направлення їх до Єдиного державного реєстру судових рішень та інше.

Перший день моєї участі у проекті добігає кінця, завершую його з гарним позитивним настроєм."


Суддя Гребінківського районного суду Шевченко Віра Миколаївна


Схожі матеріали:
👁 857
Категорія: Актуально
Теги: суддя, Шевченко Віра, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ