Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.10.2017

Суддя Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий день


День розпочався з огляду вхідної-вихідної кореспонденції...


Суддя Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий деньСуддя Гребінківського районного суду Полтавської області Шевченко Віра Миколаївна, розповіла про ще один свій робочий день»:

"Сьогодні вівторок – день був дуже насиченим.

На початку вважаю за доцільне зупинитися на організаційних основах судоустрою в Україні.

Судоустрій України будується за принципами територіальності, спеціалізації та інстанційності. Систему судоустрою складають: місцеві суди, апеляційні суди та Верховний Суд, який є найвищим судом.

Наразі для розгляду окремих категорій справ у системі судоустрою діють вищі спеціалізовані суди – Вищий господарський суд України, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ та Вищий адміністративний суд України.

Доречно вказати, що 29.09.2017 Президентом України підписано Указ про створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності, на виконання якого Вищою кваліфікаційною комісією суддів України оголошено конкурс на зайняття 21 вакантної посади судді вказаного суду.

В Україні суди спеціалізуються на розгляді цивільних, кримінальних, господарських, адміністративних справ, а також справ про адміністративні правопорушення.

Місцевими загальними судами є окружні суди, які утворюються в одному або декількох районах чи районах у містах, або у місті, або у районі (районах) і місті (містах).

Місцевими господарськими судами є окружні господарські суди. Місцевими адміністративними судами є окружні адміністративні суди, а також інші суди, визначені процесуальним законом. З числа суддів місцевого загального суду обираються слідчі судді (суддя), які здійснюють повноваження з судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні в порядку, визначеному процесуальним законом.

Гребінківський районний суд Полтавської області є місцевим загальним судом, який спеціалізується на розгляді цивільних, кримінальних, адміністративних справ, а також справ про адміністративні правопорушення.

Спеціалізацію суддів з розгляду конкретних категорій справ не запроваджено.

Судовий контроль за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні здійснюється слідчими суддями Федорак Л.М. та Шевченко В.М., які визначені відповідним рішенням зборів суддів. Запасним слідчим суддею є Татіщева Я.В.

Повернемося до мого робочого дня.

Насамперед, він розпочався з огляду вхідної-вихідної кореспонденції, проставляння резолюцій із письмовими вказівками виконавцям про характер, форму та терміни виконання відповідних документів.

З 10-00 год були призначені судові засідання. На сьогодні заплановано розгляд десяти справ, з яких переважну більшість склали цивільні справи, зокрема розглядалися спірні правовідносини щодо визнання додаткових угод до договорів оренди недійсними.

Загалом, земельне питання є досить актуальним, адже в Україні сьогодні працює близько 43 000 фермерських господарств, які обробляють понад 4,5 млн га орної землі. У середньому, на кожне господарство припадає 105-110 гектарів. Попри існування досить широкої законодавчої бази із цієї категорії спорів, у правозастосовчій діяльності виникає чимало питань, які доводиться вирішувати саме у суді.

На другу половину дня було заплановано та проведено робочу зустріч із заступником начальника Гребінківського ВП ГУНП України в Полтавській області Новіковим Павлом Юрійовичем, в рамках якої обговорили питання охорони приміщення суду на час розгляду резонансних справ та зміни маршруту патрулювання міста з включенням до нього місця знаходження суду.

Крім цього, в другій половині дня слідчим СВ ГУНП в Полтавській області Терещенко В.С. до суду скеровано подання, погоджене прокурором Гребінківського відділу Лубенської місцевої прокуратури Горбенком Г.В., про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно особи, яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15, частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України.

Оскільки процесуальним законодавством визначено присічні строки розгляду слідчим суддею відповідних клопотань – невідкладно, але не пізніше семидесяти двох годин з моменту фактичного затримання підозрюваного, обвинуваченого або з моменту надходження до суду клопотання, якщо підозрюваний, обвинувачений перебуває на свободі, чи з моменту подання підозрюваним, обвинуваченим, його захисником до суду відповідного клопотання (стаття 186 Кримінального процесуального кодексу України), то о 16 год 30 хв мною як слідчим суддею було проведено судовий розгляд вказаного клопотання за участі прокурора, слідчого та підозрюваного, за наслідками якого постановлено ухвалу про застосування до останнього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят днів та визначено розмір застави відповідно до вимог частини третьої статті 183 Кримінального процесуального кодексу України.

Як завжди, в кінці робочого дня доопрацьовуються проекти судових рішень та направляються до Єдиного державного реєстру судових рішень. Також необхідно вивчити матеріали нових справ, які надійшли цього дня до мого провадження та постановити відповідні ухвали.

Стрілка годинника наближає робочий день до завершення."

 
Суддя Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий день


Схожі матеріали:
👁 677
Категорія: Актуально
Теги: День розпочався з огляду вхідної-ви




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ