Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.10.2017

Суддя Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий день


Робочий день судді


Суддя Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий деньУ Гребінківському районному суді Полтавської області віднедавна запроваджено проект «Відкритий суд», в рамках якого діє захід «Робочий день судді»

Суддя Гребінківського районного суду Полтавської області Шевченко Віра Миколаївна, розповіла про ще один свій робочий день»:


"Рада вітати Вас ! На календарі 4 жовтня – середа.

Відразу хочу висловити свою вдячність кожному за позитивні відгуки, коментарі та побажання. Мені дуже приємно знати, що є люди, які розділяють, підтримують та розуміють.

Сьогодні робочий день я розпочала, як завжди, із підписання вихідної документації та накладання резолюцій на вхідну кореспонденцію, в тому числі, з питань, які належать до повноважень голови суду.

Вчасне вивчення вхідної документації та її опрацювання значно впливає на якість судочинства, оскільки наразі надіслати до суду заяву, клопотання, повідомлення чи інші документи можливо не лише засобами поштового зв’язку, але й за допомогою електронної пошти.

До речі, відучора та до першого листопада цього року в нашому суді проходить соціологічне опитування громадян щодо визначення рівня довіри до суду, яке проводиться з метою об'єктивної оцінки рівня довіри до суду та розробки ефективних рекомендацій стосовно її підвищення. Подробиці можна дізнатися на офіційному сайті суду, то ж запрошую всіх бажаючих прийняти в цьому участь.

Продовжу тему робочого дня. З 10-00 год розпочала слухати призначені до розгляду справи, переважна кількість яких були кримінальні провадження. Однак, варто виокремити цивільну справу про позбавлення батьківських прав.

Загалом, кожне провадження потребує детального вивчення та опрацювання. Водночас спірні правовідносини у вказаній справі виникли у зв’язку з недбалим відношенням батьків до своїх малолітніх дітей, яким, на час їх відібрання органами опіки та піклування, виповнилося два місяці – хлопчику, та два роки - дівчинці. Сьогодні відбулося перше слухання цієї складної справи. Викладені в позовній заяві підстави позбавлення батьківських прав, які, до речі, не спростовувалися відповідачами у судовому засіданні, вразили мене, насамперед, як людину. Проте, як суддя я повинна підійти дуже виважено, не оминути жодну деталь, заслухати пояснення всіх учасників провадження, зрозуміти, чи дійсно усвідомили батьки цих двох малолітніх дітей свої помилки, адже позбавлення батьківських прав є крайнім заходом, і, звичайно, родина – це найкраще місце для дитини, а тому, враховуючи та усвідомлюючи всю відповідальність прийнятого мною рішення, виходячи із конкретних обставин справи, я повинна сприяти забезпеченню якнайкращих інтересів дітей, які наразі відібрані від батьків та живуть у державному закладі.

Крім цього, розглянуто декілька подань про звільнення від кримінальної відповідальності засуджених осіб відповідно до Закону України «Про амністію у 2016 році». Також як слідчим суддею надано дозвіл на проведення обшуку у трьох кримінальних провадженнях.

У другій половині дня разом з помічником Яною Мудренко приділили увагу новим справам, прийнято рішення про їх подальший рух та надано розпорядження помічнику підготувати відповідні запити та проекти ухвал.

Наприкінці робочого дня приділила увагу моніторингу законодавчих змін.

Бажаю кожному невичерпного джерела енергії та наснаги!"
 
Суддя Гребінківського районного суду Шевченко Віра Миколаївна


Схожі матеріали:
👁 823
Категорія: Актуально
Теги: суддя, Шевченко Віра, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ