Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.12.2020

Святковий стіл без обмежень або жири для стрункої фігури


Снідати яєчнею із смальцем, запивати це все філіжанкою кави з топленим маслом — ось чудова альтернатива звичним знежиреним  дієтам


Cтрімко наближається Новий рік, а також дискусії, як позбутися зайвих кілограмів і сантиметрів у проблемних місцях. Якщо ви не фанатієте від спорту і не згодні обмежувати себе у смачній їжі, але однак хочете бути струнким та здоровим, ми маємо для вас дещо цікаве.
 

Святковий стіл без обмежень або жири для стрункої фігури
 

Снідати яєчнею із смальцем, запивати це все філіжанкою кави з топленим маслом — ось чудова альтернатива звичним знежиреним  дієтам, — запевняє терапевтка та дієтологиня, представниця американської асоціації харчування (American Society for Nutrition) Ольга Безугла. Саме вона однією із перших лікарів  в Україні почала відстоювати стиль харчування LCHF (LOW CARB HIGH FAT),  у якому більшу частину раціону складають корисні жири, і одним із видів якого є сучасна зарза  кетодієта.

То що ж таке “кето” і чому варто звернути увагу саме на цю дієту?

Якщо коротко, то кетогенна дієта імітує ефект голодування без голодування, адже організм спалює власний жир, замість вуглеводів. Першочергово цей стиль харчування активно використовувався  у медицині, насмперед захворювань нервової системи, метаболічних порушень та певних видів онкозахворювань, і як додатковий бонус зниження ваги.

Як це відбувається?

Під час цього харчового режиму печінка починає виробляти з жирів певні речовини - так звані “кетони” , що стають джерелом енергії для всього організму, включаючи мозок. Тобто ми змушуємо організм отримувати енергію з жирів, спалюючи їх у режимі нон-стоп.

Така система харчування майже не має обмежень, проте із акцентом на корисні жири у складі раціону, такі як риба жирна морська, масла, горіхи та авокадо. Єдине відчутне табу — це вуглеводи. Через таке обмеження, знижується і рівень інсуліну, організм починає активно спалювати жири і тіло досить швидко позбувається від зайвої ваги.

Серед найвідоміших адептів кетонового голодування у світі — інфлюєнсерка Кім Кардаш'ян та акторка Меган Фокс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Старий Новий рік ворожать, щедрують, роблять збитки

Але не варто бездумно повторювати за селебрітіз та різко відмовлятися від вуглеводів.
 
Щоб правильно почати змінювати своє харчування, у тому числі і LCHF або кето, та отримати найоптимальніший результат — спочатку слід проконсультуватися зі спеціалістом, що оцінить стан Вашого здоров'я та зможе порекомендувати оптимальний та персоналізований тип харчування”, — рекомендує дієтологиня Ольга Безугла.

Ще одна суттєва перевага цієї дієти — це  покращення стану здоров'я, оскільки йде не тільки зайвий жир з животика, а й небезпечний вісцеральний жир з внутрішніх органів, зменшуючи ризики більшості метаболічних та серцево-судинних ускладнень.

Схожі матеріали:
👁 322
Категорія: Актуально
Теги: Святковий стіл, Жири, фігура




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ