Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.12.2014

Тарас Кутовий увійшов до складу Національної ради реформ


22 грудня Президент своїм Указом затвердив склад Національної ради реформ


22 грудня Президент своїм Указом затвердив склад Національної ради реформ — спеціального консультативного органу при Президенті з питань впровадження в Україні єдиної державної політики реформ

18 членів у Нацраді реформ братимуть участь у обговоренні всіх питань. Серед них – Президент, Голова Верховної Ради (за згодою) та Прем’єр-­міністр, Глава Нацбанку, міністри економічного розвитку та торгівлі, фінансів, юстиції, керівники низки комітетів Верховної Ради, Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін та його заступники Олексій Філатов та секретар Національної Ради реформ Дмитро Шимків.

«На сьогоднішній день Національна рада реформ є єдиною платформою, яка об’єднує Президента, Кабінет Міністрів, Верховну Раду та представників інститутів громадянського суспільства. Завдання Нацради – моніторинг виконання пріоритетних реформ та прийняття колегіальних рішень з найважливіших для країни соціальноекономічних питань”, – зазначив Дмитро Шимків.

Для розгляду окремих – профільних  питань залучено 36 членів Нацради реформ, серед яких керівники міністерств та парламентських комітетів. Увійшов до їхнього списку і депутат-мажоритарник із Полтавщини Тарас Кутовий, який є Головою Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

Також у цьому списку – міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, Голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та інші.

Присутні у складі Нацради реформ і представники громадського сектора: виконавчий директор Європейської БізнесАсоціації Ганна Дерев’янко, головний експерт групи «Реформа антикорупційного законодавства» громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ» Дмитро Котляр, засновник громадської ініціативи «Об’єднання українських випускників зарубіжних університетів «Професійний Уряд» Даниїл Пасько, співзасновник ГО «Всеукраїнська громадянська платформа «Нова Країна» Валерій Пекар.

24 грудня відбулося перше робоче засідання Національної ради реформ щодо першочергових кроків реалізації реформ в країні й затвердження «Стратегії 2020». На переконання Глави держави, реалізація цього документа, спільно з Коаліційною угодою, програмою дій Уряду, Національним планом імплементації Угоди про асоціацію з ЄС є «дороговказом для країни на найближчий рік», – зазначає прес-служба Президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лубнах діють ялинкові ярмарки

На засіданні 24 грудня члени Нацради реформ розглянули, як першочергові питання судової реформи, антикорупційної реформи, дерегуляції, реформи державної служби і заслухали перший звіт з імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

На думку Президента, новостоворена рада є оптимальним майданчиком для пошуку консенсусу і прийняття спільних узгоджених рішень щодо проблемних питань, які гальмують процеси реалізації реформ.



Схожі матеріали:
👁 1049
Категорія: Актуально
Теги: реформи, Тарас Кутовий, президент




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ