Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.11.2016

Тарасівська школа: 28 жовтня - День звільнення України від фашистських загарбників


Учні згадали основні етапи звільнення України


Тарасівська школа: 28 жовтня - День звільнення України від фашистських загарбників28 жовтня – непересічна дата для українських людей. Саме цей день вважається Днем звільнення України від фашистських загарбників.
    
Напередодні у Музеї історії хліба був проведений Урок пам’яті, присвячений цій даті. Вже 72 роки відділяють нас від тих буремних років, але і зараз ми здригаємося від того, що довелося пережити нашим людям.  Більше трьох років тривали воєнні дії на території нашої країни у 1941-1944 роках.

Учні згадали основні етапи звільнення України. На території республіки цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарасівська школа: Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

 Маршали й генерали українського походження очолювали більше половини з 15 фронтів, які діяли в період боротьби з фашистськими загарбниками. Відмітили також втрати, які поніс наш народ у роки війни. 189 жителів Тарасівки не повернулися з фронту.
 

 

Мова йшла і про те, що сучасні «фашисти» хочуть творити криваву історію на сході України в наші дні. Учні вшанували пам’ять загиблих хвилиню мовчання.

Хочеться завершити словами з вірша «Де ховається війна?»:
- Бач, страшніше, як війна,
 У житті нема біди.
 Хай зостанеться вона
 У музеї назавжди.


Тарасівська ЗОШ І-ІІІ ступенів


Схожі матеріали:
👁 740
Категорія: Шкільний екран
Теги: учні, школа, День звільнення України




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ