Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.09.2016

Тарасівська школа: 40 років від створення Української Групи сприяння Гельсінських угод


Цього року виповнилось 40 років від створення Української Групи сприяння виконання Гельсінських угод


Тарасівська школа: 40 років від створення Української Групи сприяння Гельсінських угодВ Тарасівській школі було проведено круглий стіл для учнів 9-11 класів. Темою червоно засідання була діяльність Української Гельсінської Спілки. Трудова міграція українців та депортація кримських татар.

Цього року виповнилось 40 років від створення Української Групи сприяння виконання Гельсінських угод. У 1976 р. українські дисиденти-правозахисники об’єднались в Українську Групу сприяння виконання Гельсінських угод в Україні.
                           
Метою цієї групи було збирання доказів порушення прав людини та скарг постраждалих, доведення фактів порушення прав людини та націй в Україні до відома ширших кіл української та міжнародної громадськості, до урядів інших держав, ознайомлення громадян України з Декларацією ООН про права людини.

Було порушено питання про депортацію кримсько-татарського народу, яка не мала під собою ніякого правового підгрунтя і носила злочинний характер, та є грубим порушенням прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарасівська школа: Перший урок: "Щоб у серці жила Батьківщина"

Ще одним болючим питанням сьогодення є трудова міграція українців. Було розглянуто на засіданні круглого столу передумови цього процессу та його наслідки.

Учні добре підготувались і дали вичерпну інформацію по темі, доповнювали один одного, дискутували, висловлювали свою думку.

 





Друзі, приєднуйтеся до наших груп "ВКонтакте" та у "Фейсбуці"
Тарасівська ЗОШ І-ІІІ ступенів


Схожі матеріали:
👁 850
Категорія: Шкільний екран
Теги: Тарасівка, школа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ