Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.03.2016

Тарасівська школа: Дотримання правил дорожнього руху - це збережене здоров'я та життя


Учні пограли в гру "Водії і пішоходи", моделювали ситуації на дорозі...


Тарасівська школа: Дотримання правил дорожнього руху - це збережене здоров'я та життя18 березня 2016 року для учнів 2-3 класів було проведено засідання клубу "Уважний пішохід".

Учні 3 класу підготували повідомлення про правила поведінки на дорозі, залізничному переїзді, в громадському транспорті і презентували їх учням 2 класу. Колективно опрацювали правила переходу дороги на регульованих і нерегульованих перехрестях.

Учні пограли в гру "Водії і пішоходи", моделювали ситуації на дорозі, вчилися приймати зважені рішення.

Усі ми живемо у світі, де треба дотримуватись певних норм і правил, не виключення і правила поведінки на дорозі. Саме дотримання цих правил – це збережене здоров’я та життя людини. Нерідко винуватцями дорожньо-транспортних випадків є самі діти, які грають поблизу доріг, переходять вулицю невстановлених місцях, неправильно здійснюють посадку в маршрутні транспортні засоби й висадження з них.              

Але варто звернути увагу на те, що діти – це особлива категорія пішоходів і пасажирів, яких потрібно навчати правилам поведінки на дорозі, використовуючи різні форми та методи. Cлід   привернути увагу дітей до вивчення та повторення елементарних правил поведінки на дорозі, а саме:
переходити дорогу дозволяється лише на пішохідному переході, позначеному дорожньою розміткою, дорожнім знаком або світлофором;

починати рух дозволяється лише на зелений сигнал світлофора, навіть якщо немає автомобілів;

виходячи на проїжджу частину, бути уважним та не користуватись мобільним телефоном;

ступаючи на проїжджу частину, поспіх і хвилювання необхідно залишити на тротуарі, дотримуватися повного спокою й не відволікатися, а стежити за дорожньою обстановкою;

навіть якщо на дорозі мало машин, переходити треба обережно, адже машина може виїхати з прилеглої території;

будь-які ігри на дорозі небезпечні для здоров’я та життя.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бібліотека - місце роботи останніх ангелів, які ще не покинули нашу Землю...

Це треба знати...

У нашій країні правосторонній рух. Тому автомобілі рухаються з правого боку по проїжджій частині. А пішоходи також дотримуються правої сторони на тротуарі.

На проїжджій частині людям стояти і розмовляти, ходити і кататися на роликах та інших спортивних знаряддях заборонено.

Дітям до 14 років на проїжджу частину на велосипедах виїжджати суворо заборонено.

Тарасівська школа: Дотримання правил дорожнього руху - це збережене здоров'я та життяВлаштовувати ігри на дорозі категорично забороняється, бо діти, які біжать за м’ячем, нічого іншого не помічають і досить часто потрапляють під колеса.

Переходити дорогу треба лише у встановленому місці — на переходах. Якщо таких нема, то треба стежити за дорогою і переходити лише тоді, коли поблизу нема транспортних засобів, а також слідкувати за світловими сигналами повороту, що їх подають машини.

На залізничних коліях не можна гратися і ходити по них — це небезпечно.

Треба пам’ятати про обов’язки пасажира, коли ви знаходитесь у громадському транспорті.

Ніколи не перебігай дорогу! Це дуже небезпечно, бо ти можеш перечепитися, спіткнутись або послизнутись і впасти, а тим часом швидко наближається автомобіль, який не може відразу зупинитися.

Навіть на відведених місцях для переходу ніколи не метушись і не біжи, а спочатку добре подивися, чи всі транспортні засоби зупинились, бо і водії бувають різні: один безпечний, а другий втомлений і увага у нього притупилась, інший не роздивився світло світлофора і продовжує їхати, а ще інший хоче швидше проскочити, бо поспішає.

Ніколи не переходь дорогу по проїжджій частині, якщо є підземний перехід. Він для того й існує, щоб вільно рухався транспорт, а пішоходи йому не заважали. Підземний перехід для людей досить зручний і безпечний.

Ніколи не показуй свого «геройства», перебігаючи дорогу перед транспортом, який рухається. Це може для тебе трагічно закінчитися.
Тарасівська ЗОШ І-ІІІ ступенів


Схожі матеріали:
👁 1113
Категорія: Шкільний екран
Теги: учні, Тарасівка, школа, правила дорожнього руху




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ